Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je maestro Bojan Suđić, direktor Muzičke produkcije RTS-a, profesor dirigovanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i umetnički direktor Bemusa. Sa njim razgovaramo o stanju u muzici i položaju izvođača u pandemijskoj "novoj realnosti", kao i o planovima za narednu sezonu.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo roman "Maitreji/Bengalska noć" čuvenog rumunskog autora Mirče Elijade. Reč je o premijernom prevodu na srpski jezik kojim izdavačka kuća Geopoetika počinje kontinuirano objavljivanje serije Elijadeovih romana. Naša tema su murali - obeležja važnih događaja, memorijali, simboli aktivizma i/li dekorativni prikazi. Koje je njihovo mesto i uloga u javnom prostoru, kao i likovna vrednost? Vodimo Vas u Pariz, gde je posle tri meseca počeo sa radom Centar Pompidu, muzej sa najvećom evropskom kolekcijom savremene umetnosti.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Zorica Blagojev

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]