Film

Policijska priča

Policijski detektiv Čan Ka-Kui, zvan "Kevin", napokon uspeva da uhvati kriminalca Ču Taoa koji preprodaje drogu, pa njegova sekretarica, Selina, još jedino mora svedočiti na sudu protiv njega. (Police Story, 1985)

Kevin inscenira lažni napad na Selinin stan kako bi je uverio da prihvati njegovu zaštitu, što ipak dovodi do trzavica sa njegovom ljubomornom devojkom Mej.

Ipak, kada Selina otkrije da je napad na stan bio lažan, iznenada nestane pa tako Čua puštaju na slobodu zbog manjka dokaza. On sad želi da se osveti Kevinu tako što mu smešta ubistvo jednog policajca. Kevin tako mora da beži i od policije i od gangstera. Ipak, želi dokazati svoju nevinost i ponovno hvata Čua. Selina odlazi do trgovačkog centra kako bi skinula inkriminišuće podatke sa Čuovog kompjutera. Ču to primeti pa pojuri sa svojim ljudima u centar kako bi je sprečio.

U završnom obračunu, Kevin uspeva da pobedi sve Čuove gangstere i spusti se niz jedan stup do dna kako bi uhvatio i Čua. Stiže i policija, a Selina prihvati da svedočiti protiv Čua....

Uloge: Džeki Čen, Megi Čung, Brižit Lin, Bil Tung...

Režija: Džeki Čen