Jutarnji program

Kako je prošlo prvo noćno dežurstvo u kovid ambulanti, proveravamo ispred jedne od njih. Da li je Novopazarcima teže da se naviknu da je virus svuda oko njih ili da kafići ne rade posle mraka?

Ko je pustio koronu nazad, jedno je od pitanja koje postavljamo i ovog jutra.

Da li su sportisti pred novim izazovom: odbraniti se od krivice koja im se pripisuje, pitamo doktora Olimpijskog komiteta Prof. dr Dragana Radovanovića. Andrija Gerić pojasniće nam kakav psihološki pritisak sada trpe zaraženi sportisti.

Zbog korone otkazan je sastanak Brdo Brioni. Neki drugi razlozi pomeraju susret u Beloj kući. O tome i o porukama sa kojima se predsednik Srbije vratio iz Brisela razgovaramo sa Slobodanom Zečevićem iz Instituta za evropske studije.

Pre poplave, epidemija je pokvarila poslovanje mnogih preduzeća. Ko je pretrpeo štetu i koliku, izračunali su u Uniji poslodavaca Srbije. Jesu li zadovoljni merama i imaju li privrednici nove predloge, proveravamo u današnjoj emisiji.

Upoznaćete rekorderku, instruktora padobranstva zastavnika Radmilu Đurić. Zašto joj ni nebo nije granica saznaćete oko pola 9.

Videćete i šta je ostalo kad se voda povukla. Kao i uvek: mulj, oštećeni putevi i klizišta. Ostali su i volonteri, heroji poplava. Kako su spasavali druge, bez poziva punili džakove i utrčavali u čamce? Ni reporterima RTS-a izveštavanje nije bio jedini posao. Kako su se snašli kada je ispred njih nestajao most, put, nadirala voda ili iz potopljenih kuća iznošeni ljudi?

S maskom, ili bez nje, kultura se vraća. Predstava o kojoj jutros govorimo biće dostupna samo nekima, ali i oni moraju da učestvuju. "Igra uma" spremna je za publiku. Jesu li i granice i letovališta, proveravamo i u ovom Jutarnjem programu.

Čekamo vas od 6.00

Urednik i voditelj Nada Gogić