El Čapo, 2. sezona

Na Prvom programu RTS-a nastavlja se uzbudljiva druga sezona priče o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "El Čapu" Gusmanu. Meksička vlada je mislila da može da radi zajedno sa njim i na taj način ga kontroliše, ali ispostaviće se da je iz te „saradnje“ nastao najveći rat drogom u zemlji... (El Chapo, 2017)

Ova napeta i uzbudljiva drama istražuje životnu priču jednog od svakako najozloglašenijeg kriminalca na svetu.

Gledaoci će imati uvid u tri razdoblja: kad je bio tek jedan od članova kartela Gvadalahara (i radio u obezbeđenju), njegov uspon tokom 90-tih godina kao i njegov pad. U seriji je verno prikazan i njegovo čuveno bekstvo iz zatvora kao i hapšenje o kom su izveštavali gotovo svi svetski mediji.

Zanimljivo je da je u vreme početka snimanja Gusman je još bio u Meksiku i mesto snimanja je prebačeno iz bezbednosnih razloga.

Kolumbija je takođe manje pravno komplikovana za snimanje pošto je Gusman u Meksiku angažovao advokate da podnesu beskonačni niz žalbi. Jedan od advokata Hose Refuhio Rodriges je rekao da bi producenti mogli da snose pravne posledice zbog korišćenja Gusmanovog imena i priče bez njegove dozvole, što je i sam Joakin Gusman najavio.

Uloge: Marko de la O, Umberto Busto, Žulijet Pardau, Marsela Mar...

Režija: Ernesto Contreras, Hoze Manuel Kravioto