Eurovision: Europe Shine A Light

U večeri kada je finale najgledanijeg televizijskog muzičkog spektakla u Evropi, takmičenja za "Pesmu Evrovizije 2020", trebalo da se održi po šezdeset i peti put, 16. maja, iz Holandije će u direktnom prenosu biti emitovan muzički specijal pod nazivom "Eurovision: Europe Shine A Light".

U revijalnom programu koji će prenositi četrdeset i pet zemalja, imaćemo prilike da se upoznamo sa pesmama i izvođačima koje bismo slušali u ovom otkazanom muzičkom takmičenju, ali i da se podsetimo velikih evrovizijskih hitova.

Članice grupe "Hurricane" će poslati poruku evrovizijskim fanovima širom sveta i učestvovati u ovom programu. Posebna čast pripala je RTS-u i našoj Mariji Šerifović koja je na poziv Evropske radiodifuzne unije snimila spot za pesmu "Molitva" na pustim ulicama Beograda. Pored Marije, u ovom muzičkom šou nastupiće i Šveđanin Mons Semerlev (2015.), Grkinja Eleni Paparizu (2005.), Kipranka Eleni Fureiri (2018.), Izraelka Neta Barzijaj (2018.) i prošlogodišnji pobednik Dankan Lorens. Svi učesnici takmičari izvešće zajedno iz svojih domova evrovizijsku pobedničku pesmu iz 1997. godine, koja je inspirisala naziv ovog specijala "Love Shine A Light". Veče će upotpuniti i program Roterdamske filharmonije, sa svojim potpurijem evrovizijskih pesama.

U dvočasovnom programu, domaćini će biti holandski voditelji Šantal Janyen, Edsilija Rombli i Jan Smit, a posebna uključenja imaće i britanski evrovizijski komentator Grejem Norton i jutjuberka Niki Tutorijals.

Ovaj specijalni evrovizijski šou biće na programu 16. maja u 21.00 na Prvom programu RTS-a.