REM – tri problematična slova

Do pre godinu dana, malo ljudi u Srbiji je uopšte znalo šta je to REM. A onda su ova tri slova postala jedna od tema protesta. Zatim je REM postao jedan od razloga što je deo opozicije proglasio bojkot izbora.

O Regulatornom telu za elektronske medije nedavno su u beogradu raspravljali i Evropski parlamentarci. Rečeno je da će biti izabrano novih 5 članova Saveta REM-a. O REM-u se raspravljalo i danas na okruglom stolu u ovom telu.

Može li REM da uredi srpske medije? Da li se moć REM-a precenjuje ili potcenjuje? Da li je postao plen u pregovorima vlasti i opozicije? I zašto se vlast i opozicija nikad neće složiti oko rečenice - Ovako nikad nije bilo?

O tome u emisiji Oko govore: Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta političkih nauka i član stručnog tima protesta „1 od 5 miliona", državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović i Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije.

Autor: Stevan Kostić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]