Oko magazin: "Jugoslovenka" u Zagrebu - Slatki greh Lepe Brene

Lepa Brena za 40 hiljada osoba u Hrvatskoj

Spustila se sa krova zagrebačke Arene; puštala je Šojića i Tesnu kožu na video bimu a prepuna najveća dvorana u glavnom gradu Hrvatske pevala je pesme kao što su Čačak i Jugoslovenka. Posle ovoga logično je bilo da je napadnu penzionisani generali Hrvatske vojske. Lepa Brena za 40 hiljada osoba u Hrvatskoj. 

Najzanimljiviji meč ove noći u NBA ligi igrao se u Milvokiju, gde je Dalas pobedio trenutno najbolju ekipu Istoka Milvoki Bakse. Za Dalas zbog povrede nije igrao Luka Dončić, u sastavu je bio naš reprezentativni centar Boban Marjanović. O ovoj utakmici, novom selektoru Srbije ali naravno i o čudu zvanom Dončić Boban Marjanović je u Milvokiju govorio za RTS.

Prvi imigranti u glavni grad provincije Britanska Kolumbija su stigli nakon Prvog svetskog rata, a kasnije su Drugi svetski rat, pa devedesete donosili nove talase onih koji su, iz političkih i ekonomskih razloga, tražili kanadsku iseljeničku vizu. Priču o Srbima u Vankuveru pogledajte u Oko magazinu.

Srbi Mojsijeve vere, tako su sebe nazivali Jevreji koji su živeli u Srbiji pre I svetskog rata. Bilo ih je oko 6000, a Stanislav Vinaver je samo jedan od nekoliko stotina Jevreja koji su otišli u Veliki rat zajedno sa Srbima. Po čemu je bila poznata Neti Munk, kako je jedan jevrejski lekar lobirao u SAD za srpsku stvar i zašto je David Amar dobio orden za hrabrost?

Urednik emisije: Gorislav Papić 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]