Ovo je Srbija

U Svilajncu u industrijskoj zoni „Veliko polje" otvora se italijanska fabrika grejača za belu tehniku, deo Ariston grupe. Posao će dobiti sto zaposlenih.

Najbolje selo u Srbiji je Lozovik. Ovo šumadijsko selo je imalo prvu zadrugu i pre Prvog svetskog rata, a kako se danas živi u tom selu u priči Ane Pendić Stanković.

Vatrogasno spasilačake jedinice obeležavaju 7. novembar kao svoj Dan. Za vatrogasce poslednjih dana puno posla. U retkim trenucima odmora razgovarali su sa našim reporterima o izazovima na terenu.

Od polovine decembra, u EU inspektori će kao tajni kupci moći da kontrolišu hranu. Ko kod nas kontroliše ispravnost hrane, prvenstveno animalnih proizvoda, proverava Nenad Tomašević.

Srednjoškolci, budući kuvari u Mionici dnevno prave 380 obroka za osnovce. Za jedne praksa, za druge zdrava hrana.

Kako je proteklo Regionalno takmičenje u alpinističkom penjanju na Kablaru. Učestvovalo je 22 najboljih alpinista sa prostora bivše Jugoslavije. Izveštava Dragoslav Gogić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]