Kulturni dnevnik

Povodom gostovanja izložbe „Tito u Africi - slike solidarnosti" u Muzeju Vende u Los Anđelesu, gost Kulturnog dnevnika je Neda Knežević, direktorka Muzeja istorije Jugoslavije.

Šta je u nedolasku glavnog gosta Festivala Krokodil - francuske književne subverzivne zvezde, Mišela Uelbeka, bilo subverzivno za medije i publiku Krokodila? U Arhivu Srbije otvorena je izložba "Srbi i Srbija u osmanskim dokumentima od 15. do 19. veka". U Narodnom pozorištu, na Sceni Raša Plaović, premijerno predstava "Jeste li za bezbednost?". U okviru koncertnog serijala Doma omladine "Magija ne prestaje", 11. juna nastupa Kvartet Miloša Branisavljevića. Njihova muzika je spoj tradicionalne muzike Balkana i džeza. U Kulturnom dnevniku i zlatni svet Takašija Murakamija, čija je izložba u toku u Galeriji savremene umetnosti "Tai Kvun" u Hongkongu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Boško Novaković
Realizacija Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]