Oko magazin: Džulijan Asanž, poslednji zvižduk

Tek sad zanimljivo zvuči savet Asanža Snoudenu da ne ide u Latinsku Ameriku nego u Rusiju

"Snimci ambasadora Ekvadora koji u ambasadu poziva tajnu policiju, kako biiz zgrade izvukli - svidelo vam se to ili ne - nagrađivanog novinara, završiće u istorijskim udžebnicima. Asanžovi kritičari mogu da se raduju, ali ovo je mračan momenat za slobodu govora", ocena je Edvarda Snoudena, koji je posle jučerašnjeg dana ostao sam protiv svih. I sad tek zanimljivo zvuči savet Asanža Snoudenu da ne ide u Latinsku Ameriku nego u Rusiju. Koliko je Asanž promenio svet i šta se sve dešavalo za ovih njegovih sedam godina samoće?

Evropski izbori 2019. biće borba za dušu Evrope, rekao je kandidata socijalističkog bloka za predsednika Evropske Komisije Frans Timermans. U toj borbi za dušu otvaraju se razne teme pa je tako u prvoj debati rancuskih kandidata postavljeno pitanje: Da li bi Srbija trebalo da ostane članica Evropske unije?

O filmu "Balkanska međa" u protekle dve nedelje govorilo se pre svega u Rusiji i Srbiji a za prelazak ovih granica zaslužan je londonski Tajms. Poznati engleski dnevnik zaključio je da ruski film ne daje realan prikaz dešavanja na Kosovu 1999. već da je reč o ruskoj propagandi koja potkopava regionalni mir. Da li su onda neki pređašnji filmovi koji je Zapad snimao o bivšoj Jugoslaviji učvršćivali mir na ovim prostorima. Ili su dometi i američkih i ruskih filmova ipak precenjeni?

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]