Centurion

Filmska priča se odvija za vreme rata između rimskih vojnika i plemena Pikta tokom rimskog osvajanja Britanije u II veku. (Centurion, 2010)

Kvintus Dijas je rimski centurion i sin legendarnog gladijatora, koji vodi grupu vojnika u akciji spašavanja zarobljenog generala, koga drže Pikti.

Sin vođe Pikta je ubijen tokom napada a Rimljani se odjednom nađu u begu sa naizgled nezaustavljivom grupom najopasnijih i najkvalitetnijih ratnika Pikta za petama, koji su predvođeni prelepom ali smrtonosnom tragačicom Etainom i ogromnom željom za osvetom.

Uloge: Majkl Fasbender, Olga Kirilenko, Nil Maršal, Dominik Vest...

Režija: Nil Maršal

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 06. apr 2019, 07:32) - Marina [neregistrovani]

Francuski filmovi ili italijanski

Postovani,
ako moze predlog malo da nam malo vise pustate francuske romanticne filmove ili njihove komedije. Kao i italijanske i ruske, pa i nemacke..Prezasiceni smo sa stalno istom tematikom mafije, kriminalaca, gde lipti krv na svakom koraku. Evo na primer francuski film "Neprocenjivo" sa Odri Tatu, simpaticna komedija sa prelepim kadrovima, sladak film za vikend uvece. Nemam nista protiv mracnog filma kao sto je ovaj sa Rimljanima, neko i to voli, ali smo zaista prezasiceni sa ovim tematikama. RTS inace jedino i gledamo pored sportskih kanala. Sve najbolje. Marina