Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je urednik književnog programa u Kulturnom centru Novog Sada, pesnik Đorđo Sladoje , dobitnik nagrade Despotica mati Angelina, za doprinos lepoti i dostojanstvu života, koju dodeljuju Eparhija sremska i Radio-televizija Vojvodine, uz podršku Matice srpske.

U Pežegi je počeo 13. Međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija." Studenti filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimaju tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu, na temu "Ženska pitanja".

U kući legata u Beogradu otvorena je izložba pod nazivom "Mentalni kvadranti".

U Budvi je premijerno izvedena predstava "Krvave svadbe", u režiji Igora Vuka Torbice. Predstava je urađena u koprodukciji Grada teatra Budva i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Prvi digitalni muzej u svetu otvoren je u Tokiju krajem juna. Cilj ovog muzeja je predstavljanje interaktivne digitalne umetnosti. Ovo je povod za priču o odnosu umetnosti i digitalnih
tehnologija. Da li umetnost treba prilagoditi digitalnim tehnologijama ili obrnuto i koje je idealno rešenje?

U Francuskoj, u oblasti Vendi, već decenijama radi zabavni park Le Pu du Fo koji oživljavanjem mitova i legendi iz srednjeg veka, privlači veliki broj posetilaca.

Urednik Lidija Božić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]