Oko magazin: Milo Đukanović, crnogorski dan mrmota

Podgorica: Dan posle još jedne pobede najdugovečnijeg evropskog lidera 

Sa osvojenih 54 odsto glasova Milo Đukanović pobedio je u prvom krugu Izbora koji su juče održani u Crnoj Gori i narednih pet godina biće predsednik najmlađe evropske države. Još od kad je kao deo trojke "mladih, lijepih i pametnih" januara 1989. preuzeo vlast, Đukanović je najmoćnija politička ličnost u Crnoj Gori. Zbog dugovečnosti na vlasti ruska agencija Tas ga poredi sa Mugabeom a američka agencija AP u prvi plan stavlja da je odbio Rusiju.

Šta kažu u Crnoj Gori, dan posle još jedne Milove pobede? Za Oko magazin dan posle govorili su: Filip Vujanović, predsednik Crne Gore (2003-2018), Dragan Šoć, bivši predsednik Narodne stranke i Vladimir Pavićević, doskoro narodni poslanik u Skupštini Srbije a sada predsednik Crnogorske partije.

Iste godine kada je Milo Đukanović došao na vlast, u Holivudu je snimljen film "Kiborg". Te 1989. polu-ljudi, polu-mašine su postojali samo na filmovima i u stripovima a danas žive među nama. Prvi kiborg na svetu Nil Harbison ima ugrađen čip i antenu u glavu i tako sluša boje i gleda zvukove. Prvi čovek koji glavu može da poveže na bežični internet dao je intervju za Oko magazin.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]