Reč na reč

Radio-televizija Srbije u saradnji sa CeSID-om povodom izbora za Gradsku skupštinu Beograda organizuje televizijske debate "Reč na reč".

Debate će biti emitovane uživo na Drugom programu RTS-a od 21 sat 22, 23, 26. i 28. februara 2018. U svakoj debati učestvovaće po šest lista koje je proglasila GIK Beograda.

Ponedeljak, 26. februar:

- Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd, 
- Ivica Dačić (SPS) - Dragan Marković Palma (JS), 
- Da oslobodimo Beograd (DS, SDS, NOVA, ZEP), 
- dr Vojislav Šešelj (SRS), 
- Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju, 
- LDP Čedomir Jovanović.

Format debata je isti kao i u prethodnim predizbornim kampanjama, 2012, 2014. i 2016. godine. Uslovi za učesnike u debatama su istovetni, razgovara se na iste tri teme: kakvu socijalnu politiku Beograd treba da vodi, kako vidite razvoj gradske infrastrukture i na koji način biste unapredili rad gradskih službi i administracije.

Svaki učesnik debate ima tri puta po jedan minut u okviru jedne teme da odgovara na pitanja. Redosled odgovaranja biće određen žrebom neposredno pred početak debate. Na kraju debate svaki učesnik ima po jedan minut za obraćanje biračima.

Svi učesnici debate imaju ravnopravne uslove i jednako vreme za debatovanje. Učesnici stoje tokom debate, za govornicom na kojoj se nalazi mikrofon, čaša vode, papir i olovka.

Nije dozvoljeno donositi bilo kakav drugi materijal ili rekvizite u debatni prostor.

Učesnici debate ne mogu prekidati jedni druge niti govoriti van vremena koje im je opredeljeno. Prihvatanjem učešća u debati liste prihvataju i format i pravila debate.

Moderator i urednik debata je Zoran Stanojević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Reč na reč Reč na reč

Autor:
Zoran Stanojević

Emisija “Reč na reč” prvi put je emitovana 2012. godine, u vreme tadašnjih parlamentarnih izbora. Debate su omogućile političkim predstavnicima (učesnicima) predstavljanje svojih političkih pozicija javnosti, a glasačima da prikupe sve informacije koje su im bile potrebne za formiranje konačnog izbora, ali i da pozovu javne funkcionere na odgovornost. Od tada, ova emisija se nametnula kao pouzdana platforma za razmatranje problema koji su se pokazali kao najvažniji u datim momentima. [ detaljnije ]