S Tamarom u akciji

Knjaževac, akcija pomoći trojici dečaka i njihovom ocu

Od pre četiri godine, kada ga je supruga napustila i prekinula svaki kontakt sa porodicom, Srđan Dimitrijević (37) sam odgaja i vaspitava sinove: Nemanju (13), Milana (11) i Veljka (8).

Iako su nedaće samohranih očeva iste kao i one koje muče majke, dok same podižu decu, čini se da je možda nekada teže očevima, naročito kod odgajanja mlađe dece ili zbog nekih kućnih i domaćinskih poslova. Srđan Dimitrijević se na to ne obazire, već sa mnogo ljubavi i truda odgaja i vaspitava svoje sinove, požrtvovano i odgovorno vodi brigu o svom muškom domaćinstvu. Osim plate, koju ostvaruje u fabrici obuće (25.000 dinara), on često radi i kao nadničar, kad god može...

Tri dečaka i otac žive u svojoj ali trošnoj i nedovršenoj kući, u selu Gornje Zuniče nadomak Knjaževca... U kuhinji nema vode a kupatilo ne može da se koristi zbog problema sa kanalizacionim odvodima... Podovi su takođe u izuzetno lošem stanju a vlaga i hladnoća u kući - nesnosni jer kuća nije imala oluke i fasadu.

Zahvaljujući izuzetnoj pomoći i razumevanju lokalne samouprave iz Knjaževca, Tamarina ekipa majstora je i u ovoj akciji uspela da za samo pet radnih (udarničkih) dana, reši sve građevinske probleme porodičnog objekta Dimitrijevića!

Tim Gradskog vodovoda je iskopao novu septičku jamu, urađeni su oluci i deo krova koji je bio problematičan. Svu "suvu gradnju", u unutrašnjosti kuće, rešavali su požrtvovani Tamarini majstori.

Bila je ovo jedna od najvećih arhitektonskih promena u ovoj sezoni serijala.

Zahvaljujući kolegijalnosti i solidarnosti mnogih koji su se uključili i u ovu akciju pomoći, tri dečaka i njihov otac će od ove zime biti radosniji i spokojniji nego ikada ranije.

Nemanja, Milan i Veljko Dimitrijević su zahvaljujući Tamari prvi put obišli svoju okolinu, šarmantno selo Donja Kamenica, Bigarske vodopade, arheo-etno park... Dečaci su Tamaru odveli odveli u svoju osnovnu školu, koja se upravo gradi i uređuje. Tamo je, među najposvećenijim građevinskim radnicima i direktor ove škole.

Jedanaesta epizoda četvrte sezone TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji", na programu je u petak, 22. decembra u 21.10 na RTS 1

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 21. dec 2017, 10:21) - anonymous [neregistrovani]

Postovanje

Svaka cast ekipi ideji i Tamari Gledam redovno