TV lica: Vera Belogrlić

U znak sećanja na Veru Belogrlić emitujemo emisiju TV lica... kao sav normalan svet u kojoj je gostovala.

Legenda Televizije Beograd, rediteljka popularnih dečjih serija i koautor serije "Na slovo, na slovo" govorila je o vremenu kada je počinjao TV program, kada su svi bili kao jedna porodica i kako su nastajali kadrovi serije koja je bila avangardna za to vreme.

U ovom prisećanju biće priče o životinjama koje su prošle kroz studio, o gusanu Gavrilu njenom ljubimcu i ekipi koja se surovo šalila da je završio na podvarku, o Loli Novaković koja je donosila termofor da greje piliće za vreme snimanja, o prijateljstvu sa Duškom Radovićem, a sve ispričano u domu rediteljke, u kome vreme kao da je stalo. Za velikim trpezarijskim stolom na kome su noću pisali Radović i ona, da bi narednog dana snimali, bilo je reči o deci danas, o TV sadržajima, o tome kako ona kao prabaka vidi agresivne crtane filmove, rijalti šou programe i TV ponudu u celini.

Na njoj svojstven način, nežnim glasom i uz osmeh, govoila je Vera Belogrlić o lepoti života i tome kako je uprkos godinama zadržala dečju vedrinu i poverenje u svet oko sebe.

Autor Tanja Peternek Aleksić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 17. jun 2015, 10:36) - anonymous [neregistrovani]

predivno


Divna zena, hvala vam za ovu emisiju. Ali ova njena zahvalnost Tanji na kraju me rasplakala i dirnula tako je topla i iskrena.

(ponedeljak, 15. jun 2015, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

divna Vera

Tako posebna, divna, vecita devojcica sa verom u ljude i zivot.
Hvala sto ste zabelezili deo njenog dana koji ce ostati trajna uspomena na jednog od pionira
TV Beograd.Neka joj je vecna slava.

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]