broj komentara 69 pošalji komentar
(četvrtak, 22. mar 2012, 01:33)
anonymous [neregistrovani]

Pozdrav iz USA

Molim sve goste da u vezi ove teme pricaju sa argumentima i da ne daju pausalne izjave.
dd,
Kansas City,&
State of Harry S. Truman

(četvrtak, 22. mar 2012, 09:48)
anonymous [neregistrovani]

Rehabilitacija treba

Način rehabilitovanja u Srbiji, po mom shvatanju je ideološko-političke prirode, a ne pravne. Za rehabilitovanje po pravu, potrebno je izvršiti reviziju suđenja, sa novim dokazima i svedocima, a ne "rekla-kazala" svedocima.

(četvrtak, 22. mar 2012, 10:40)
anonymous [neregistrovani]

Bruka

Ako ga rehabilituju bice to najveca bruka i sramota nase drzave. Ni jedna drzava Evrope, Amerika i Rusija nece imati razumevanja za to.
Kaznicete nasu decu, nasu buducnost.
Kaznicete sve one koji su dali svoj zivot za slobodu ovog naroda.

(četvrtak, 22. mar 2012, 13:59)
anonymous [neregistrovani]

Bruka

bi bila da ga ne rehabilituju.Trebalo je to uraditi odmah nakon 5. oktobra jer je Draza ubijen samo zato sto se borio za Srbiju na zapadu.Draza Mihailovic je bio legitimni ministar vojni,izabran od jedino legalne i medjunarodno priznate vlade Kraljevine Jugoslavije u Londonu a ne u Berlinu.

(četvrtak, 22. mar 2012, 15:42)
anonymous [neregistrovani]

Draza

Ja neznam sta bi bilo kada bi Hrvatska rehabilitovala Pavelića kako bi se onda reagovalo.

(četvrtak, 22. mar 2012, 15:45)
Novosađanin NS [neregistrovani]

@Draza

Nije mi poznato da je Pavelić dobio američko odlikovanje za spasavanje američkih pilota.

(četvrtak, 22. mar 2012, 16:09)
Четник [neregistrovani]

Рехабилитација

Стварно колико је бола нането Дражи најмање што може да се учини је рехабилитација.А ево ја ћу господину Јосиповићу да кажем које битке је Дража водио против Немаца сам са својим саборцима из ЈВуО то су: 1.Битка за Бању Ковиљачу 2.Битка за Лозницу 3.Битка за Чачак 4.Битка за Крушевац 5.Битка за Стопање 6. Битка на Завлаци 7.Битка за Требиње 8. Битка за Шабац И још много малих и великих битака против окупатора.Где и када су се само Немци и ЈВуО борили против партизана то не знам.

(četvrtak, 22. mar 2012, 16:18)
Marko [neregistrovani]

Odgovor na bruku

Pa kakva bruka.Jesi li ti dete ili unuk nekog partizanskog "heroja"?Kako to da ce ameri da se bune kada su oni Drazi dodelili medalju za antifasizam jos 1946. kao i Francuzi.Pa ni jedna zemlja u svetu ne smatra Drazu fasistom jedino Hrvati.Ali oni su posebna prica.

(četvrtak, 22. mar 2012, 16:42)
zivota [neregistrovani]

nebulozno

i neosnovano je to sto navodis kao argumente.
kao da slusam politickog komesara iz predhodnih vremena.

za razliku od tih prezvakanih prica poslusaj malo svedocenja americkih pilota palih u Srbiji(ono malo jos zivih) koji ti mogu reci iz prve ruke dosta toga o Drazi i cetnickom pokretu a koji su i dolazili da svedoce na sudu u vezi njihove rehabilitacije.

Buducnost nase dece zavisi od istine koja mora da izadje na videlo kad tad, a koja je ubijana lazima svih ovih godina.

(četvrtak, 22. mar 2012, 16:58)
anonymous [neregistrovani]

Sramota za Srbiju

Ako Srbija ipak rehabilituje dražu, s pravom neka očekuje osudu civilizovanog sveta i domaće antifašističke većine. Zemlja u kojoj se potpisnik trojnog pakta sa Hitlerom, Vcetković, i Mihajlović, koji je odgovoran za tolike zločine nad nesrbima i nad sopstvenim narodom, teško će biti prihvaćena u Evropi. Rehabilitaciji Draže mogu da se raduju radikalski i naprednjački neprijatelji Evrope

(četvrtak, 22. mar 2012, 17:11)
anonymous [neregistrovani]

Argumenti

Niko ne spori da se Draza borio protiv fasista ali niko ne spori ni da im se od '43 pridruzio.Koliko je cetnika izginulo u ratu a koliko je izginulo partizana? Ko se suprotstavio Nemcima u 5 ofanziva? Cetnici sigurno nisu. Ako smo za istinu onda budimo realni. Ja jesam za nacionalno pomirenje iznad svega. Treba greske oprostiti za buducnost sledeih generacija. Rat, sa svim sto on nosi je nepredvidiv a mi smo jedan narod. Bila bi katastrofa da ostane vecito podeljen.Trebamo pamtiti zajednickog neprijatelja ali nemojmo se "pamtiti" medju sobom;

(četvrtak, 22. mar 2012, 18:03)
savo [neregistrovani]

draza

zivim i radim u Kanadi.Cica Draza je ovdje priznat dok tamo njihov Pavelic odnosno ustase nisu.Svaki Srbin bi trebao da se ponosi sa cica Drazom.

(četvrtak, 22. mar 2012, 18:26)
tv [neregistrovani]

!!!

Partizanski pokret u Drugom svetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije je bio antifašistički ali jedini je bio i nadnacionalni.Većinom je bilo pripadnika Srba (i zbog toga ne stoji argument nametanja srpske krivice za kolaboraciju sa fašistima) ali je bilo pripadnika i svih ostalih naroda. Četnički pokret je moguće u početku bio srpski antifašistički pokret ali kasnijim svrastavanjem na neprijateljsku stranu i zločinima koje je činio civilima pripadnicima drugih naroda (muslimanima u Srbiji, Bosni, Hrvatima ali i Srbima čak i u Hrvatskoj- na manastirskom groblju Krupa, pravoslavnom manastiru izgrađenom početkom xiv veka postoji grobnica celoj porodici i na spomeniku stoji da su nastradali od četnika!!!) je sebe svrstao na pogrešnu stranu istorije!

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:24)
anonymous [neregistrovani]

Nas Cica

Tacno je jedno,Cicu nije niko nazivao fasistom osim komunisti,a Cica je vec tada znao sta ce biti sa Srbijom, ako crvena banda dobije vlast u Srbiji.I dobili su vlast i danas vidimo koliko su zla nanali Srbskom narodu.I jos nesto,spomenoci Cica Draze nalaze se i danas u Americi,Kanadi u Australiji i nikome ne smataju,jedino je problem u Srbiji i to samo zbog jedne sacice titine skole,ali uskoro cemo resiti i taj problem.Uvek cemo braniti ideologiju i samog Cicu,jer u njegovim redovima mogao je da bude samo onaj cisti borac za slobodu Srbskog naroda i Srbije.Ziv je CICA!!!

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:31)
Jaki [neregistrovani]

Gnusna uporedba ?!

Zaista nebulozna uporedba Draze sa Pavelicem!
I mi koji smo ucili historiju, a ne istoriju, u titovo vreme, bilo nam je ipak jasno da postoji razlika izmedju Ante P. i Draze M. A danas nam je jasno ako se samo malo informiramo i imamo malo razuma da je Tito morao skloniti Drazu, da ne bi imao konkurenta. A Pavelic, zna se sta je bio i sta je radio? Treba biti realan i ne osjecati laznu krivicu, ali na zalost mnogi Srbi bez razloga vole biti mazohisti!?!

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:37)
anonymous [neregistrovani]

Cica Draza

Komunisti su pokusali da nametnu svoju verziju za buducnost Srbije, ali njih se danas sve manje i manje pita, jer istoriju nece oni pisati.Istoriju ce pisati istina.

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:46)
anonymous [neregistrovani]

Draza

Dobro je sto ste se odlucili za ovu temu,ali svi gosti emisije nisu kompetentni da daju svoja misljenja na ovako vrucu temu.

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:58)
anonymous [neregistrovani]

Tumačenja

istorija je samo jedna, tumačenja ima koliko hoćeš...niko ne spori Dražine uspehe pre II sv. rata i verovatno tu treba skinuti anatemu, možda i reviziju suđenja ali Draža je osuđen zbog činjenične saradnje sa okupatorom i svojih proklamacija o etički čistim teritorijama...nema tu mesta za rehabilitaciju ...

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:58)
anonymous [neregistrovani]

Mnogo više je antifašista nego komunista

Da ustaše nisu otvoreno i prije drugo svijetkog rata surađivali sa fašistima i da nisu načinili genocid nad Srbima njihova borba za samostalnost Hrvatske bi bila legalna. Razlika između četničkog i ustaškog pokreta je da su ustaše surađivale i prije početka drugog svijetskog rata dok četnici tek nakon nacističke okupacije. Naravno, komunisti bili stvarni antifašistički pokret jer su bili deklarisani kao antifašisti i prije drugog svijetsko rata ali nisu i jedini. Naime, mnogo više je antifašista nego tek komunista.

(četvrtak, 22. mar 2012, 19:59)
nyc [neregistrovani]

Draza

Rehabilitacije Draze Mihajlovica predstavlja rehabilitaciju Srpskog naroda i konacno ujedinjenje.Na zapadu postoje spomenici Drazi Mihajlovicu i smatra se herojem antifasisticke borbe na balkanu.On je prvi koji se suprotstavio fasistima u okupiranoj Europi.Bio je oficir Kraljevske vojske, skolovan na visokim vojnim akademijama, kulturan, castan, na sablji koju je nosio je pisalo Ne vadi me bez potrebe ne vracaj me bez casti. Mislite o tome...

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:06)
anonymous [neregistrovani]

@Draža

spomenici se grade i ruše i ne govore ništa osim da ih je neko nekada izvajao ... a primera od 90-ih pa na ovoamo, koliko hoćeš ... Draža je bio oruđe propagande protiv SFRJ i ništa više ... nije osuđen zbog ideologije (iako je to realna opcija) već zbog dokazane saradnje sa fašistima ...

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:10)
anonymous [neregistrovani]

spasite

Spasite nas te sramote.
Cetnici su ubijali, klali civilno stanovnistvo po Jugoslaviji, po Srbiji.
Spasite nas istorijskog pada.
Spasite duse palih u oslobodilackom ratu i njihove dece.
Spasite nas ponos, nase danas i sutra.

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:13)
tv [neregistrovani]

Petenizam

Francuz Peten, maršal, heroj Francuske iz Prvog svetskog rata, veliki vojskovođa,dakle vojnik koji je prošao najviše vojne škole, nosio sličnu sablju kao Draža- u Francuskoj je proglašen za izdajnika, sramotu, osuđen na smrtnu kaznu (kasnije pomilovan na doživotnu robiju) zbog saradnje sa fašističkom Nemačkom tokom Drugog rata.

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:22)
anonymous [neregistrovani]

cetnici

Ma gde su se oni borili protiv Nemaca ?Koja je to bitka poznata ? Poznati su njihovi zlocini u Bosni i Crnoj Gori i nista vise .

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:34)
anonymous [neregistrovani]

RE@Draza

Drugovi, svima vama neka je do znanja, ziv je cica umro nije.

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:40)
Боле [neregistrovani]

Историја

У новијим књигама које описују ратна збивања на простору Југославије током Другог свјетског рата може се прочитати о антифашистичкој борби покрета ђенерала Драже Михаиловића. Пожељно би било да многи прво прочитају неке од тих књига, па се онда укључе у расправу о овој теми. У тим књигама се може прочитати да је ђенерал Михаиловић био заговорник идеје да се окупатор нападне онда када почне да узмиче на главним фронтовима, те да ће напади какве су изводили партизани, само разбјеснити Нијемце. И да не дужим даље, овог човјека дефинитивно треба рехабилитовати и вратити сва права његовој породици! На крају да подсјетим све који говоре о злочинима, на злочине које су починили комунисти - један од силних злочина јесу масовна убиства српске интелектуалне елите пред крај и по завршетку рата.

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:52)
anonymous [neregistrovani]

Чича

Ђенерале српски сине - ти си дика отаџбине!

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:57)
anonymous [neregistrovani]

@Istorija

evo malo konkretne istorije a ne samo tumačenja "Instrukcija Draže Mihailovića o ciljevima i upotrebi četničkih Komanda četničkih odreda Jugoslovenske Vojske Gorski štab Str. Pov. Dj. Br. 370 20 decembra 1941 god......... Ciljevi naših odreda jesu:5 1.)Borba za slobodu celokupnog našeg naroda pod skiptrom Njegovog Veličanstva Kralja Petra II. 2.)Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije—Crne Gore—Bosne i Hercegovine—Srema—Banata i Bačke. 3.)Borba za uključenje u naš državni život i svih još neoslobođenih, slovenačkih teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst—Gorica—Istra i Koruška) kao i Bugarske, severne Albanije sa Skadrom. 4)Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata. 5.)Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenačke čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa. 6.)Kazniti sve Ustaše i Muslimane koji su u tragičnim danima nemilosrdno uništavali naš narod. 7.)Kazniti sve one koji su krivi za našu aprilsku katastrofu. 8)U krajevima očišćenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne nacionalne ispravne i poštene porodice). 9.)Osiguranje jednog takvog političkog tela koji će voditi državni brod smerima opštih narodnih težnji i interesa.6 10.)Ciljevi su ogromni zato je borba utoliko zahvalnija za one koji se bore za njihovo ostvarenje.7Sa Komunistima—partizanima ne može8 biti nikakove saradnje jer se oni bore protiv dinastije i za ostvarenje socijalne revolucije, što nikada nesme biti naš cilj, jer smo mi jedino i isključivo samo vojnici i borci za Kralja, Otadžbinu i slobodan narod. “

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:57)
anonymous [neregistrovani]

ratne depese

Dok se ne objave dokumenta iz Hoover-ovog arhiva pri Standford Univerzitetu, pre svega ratne depese vezane za gradjanski rat na prostoru bivse Jugoslavije u toku II svetskog rata, sve je suplja prica. Zaostavstina Konstantina Fotica u Hooverovom arhivu iznosi 56 velikih kutija sa najvecom zbirkom za nas vaznih dokumenata i ratnih depesa preko svih kanala, a ne samo preko Villa Resta pod kontrolom Engleza, nije ni sredjena a kamo li objavljena. To je, medjutim, samo jedna od relevantnih neobjavljenih zbirki istorijskih izvora.

(četvrtak, 22. mar 2012, 20:59)
Cinjenice: [neregistrovani]

Najvece zlocine Cetnici su

ucinili bas nad Srbima!

(četvrtak, 22. mar 2012, 21:04)
Mika Pavlović [neregistrovani]

Djeneral

Djeneral Dragoljub Draza Mihailovic je najodlikovaniji oficir u srpskoj istoriji.Ucesnik je i Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata.Bio je cimer na Sorboni sa tvorcem moderne Evrope Sarlom de Golom.Prvi je podigao gerilski ustanak u Evropi u Drugom svetskom ratu.I ovo su sve cinjenice , i to istinite .

(četvrtak, 22. mar 2012, 21:20)
Србин [neregistrovani]

Истина

Доста је Чича био анатемисан,ако знамо историјску истину,можемо у будућност .

(četvrtak, 22. mar 2012, 21:47)
anonymous [neregistrovani]

haha

"Najvece zlocine Cetnici su
ucinili bas nad Srbima!"

Pa ja vecu glupost u svom zivotu cuo nisam.

Najvece zlocine nad Srbima su cinili Partizani. i tokom rata i posle rata.

(četvrtak, 22. mar 2012, 21:54)
anonymous [neregistrovani]

Čiča miča gotova priča

Uspjeli smo oklevetati i Tita.Očigledno nas na svašta mogu nagovorit.

(četvrtak, 22. mar 2012, 21:54)
nerazumni: [neregistrovani]

@haha

Najvece zlocine Cetnici su ucinili bas nad Srbima!(Radi se o njihovim zlocinima, a ne ko je vise-hoces da ti nacrtam!?)

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:03)
Nikola [neregistrovani]

Josipović?

Uz dužno poštovanje prema susedima nije mi uopšte jasno zašto se u domaćoj javnosti, pa i ovom tekstu navodi kako referentno mišljenje predsednika susedne države. Jesu li hteli (Hrvati) suverenu državu - Jesu. Jesu li je dobili - jesu. Pa šta sada hoće. Ko ih je uopšte pitao šta misle o regabilitacijama u Beogradu. Mogu oni da misle o generalu Mihailoviću šta god hoće - njihovo pravo. Ali Josipović je napravio politički gaf. Šta ima on kao predsednik države da se izjašnjava o tome šta rade sudovi u drugojj državi. Neka se Josipović pozabavi bilbordima po hrvatskoj na kojima se slavi Ante Gotovina.

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:06)
anonymousMihajlo [neregistrovani]

Rehabiltacuja Draže

Rehabilitacija Draže ili još jedan marketinški trik onih koji misle da će im to doneti neku korist na budućim izborima ostaje da se vidi.Mislim da je krajnje vreme da se otkrije i prikaže prava istina o srpskom đeneralu koji je ostavio dubok trag u srpskoj istoriji.Samo toliko odlaganje i cekanje nekih "povoljnijih" momenata dovodi u sumnju ceo postupak, ali opet s'druge strane, bar ćemo dobiti neke odgovore.

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:08)
anonymous [neregistrovani]

Ko je počeo rat

Onaj ko vodi hladni rat i dan danas.

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:21)
konja7 [neregistrovani]

konja7@gmail.com

PROČITAJ,
Taj fim i o Draži i o Titu su vam ugurali da vas posvađaju i razdvoje to je cilj a onda če da vladaju.
Tako se događa i u drugim republikama.
Ako se to ne shvati i ne promeni onda čete doživet istu sudbinu kao u Sloveniji.
Nemate pojma govorim to po vašem pisanju kako
se živi u državama koje su pristupile EU.
U Sloveniji su sve firme pokradene skoro da nema vlastite proizvodnje, ljudi su podeleni
etc.etc
Jedini izlaz je proizvodnja kvalitetne robe
prizvoda i jedinstvo naroda inače svi gubite.
Od EU nečete dobiti ništa džabe, ni centa a ovo što se sad događa samo je zaduživanje.

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:22)
Dragan Bozic [neregistrovani]

Cas istorije

Zaigrali ste se oko ''nepoznanice''.Recimo da u podrumima raznih arhiva pocev od americkih, britanskih, italijanskih i svakako srpskih-tavori preko 2. milona raznih dokumenata koji bi razotkrili pravu istinu, a znajuci osnovu desavanja na tlu tadasnje Jugoslavije, znam da je Draza bio antifasista i jedini pravi borac za ocuvavanje srpstva i svetosavnosti.Recimo da danasnja Republika Srpska lezi na temeljima Drazinih stradalnika koji su stradali od fasista.

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:23)
Prah oca mog! [neregistrovani]

Cetnici su mog oca vodili

za bagatelu na klanje,preziveo je slucajno!Ako Drazu rehbilitujete,posle cetiri decenije inostranstva uzecu strano drzavljanstvo!

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:28)
anonymous [neregistrovani]

učesnici

da li će neko ko je prvi rehabilitovao svog dedu, danas i sutra biti kompententan za istinu ?

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:35)
Mroslav Petrovic.CA. [neregistrovani]

Partizani su mog oca...

...ubili 1943,kada me je majka u stomaku nosila,ni grob mu se ne zna,a sa njim jos 12 clanova familije.Dobrujevac,kod Boljevca Zajecar.

(četvrtak, 22. mar 2012, 22:51)
anonymous [neregistrovani]

DrazaM

Ovo je sramota o cemu se prica i gospodin iz Zagreba istoricar, prvo mora da zna ocigledno nezna. Vecina partizana su bili srbi, a Cetnici su bili cisto srbi koji su branili svoju kucu, porodicu i zemlju. Pa znaci moj deda i pra-deda trebaju na sud. Srbijo sta radite srbima, sramota.

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:06)
Baki [neregistrovani]

falsifikat !


Ovo je falsifikat, na sudjenju Drazi je dokazano da je falsifikat. Komunisti, jos uvek podmecete !

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:08)
dijaspora [neregistrovani]

a ja...

... ću uzeti nemačko i odreći se srpskog ako ga ne rehabilituju!

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:10)
Baki [neregistrovani]

neznanje

Tesko mi je da shvatim toliko neznanje dan-danas.
Draza se NIKAD nije pridruzio Nemcima.
Ofanzive nisu bile partizanske, nego nemacke, partizani im se nisu suprotstavljali, nego bezali. Onda su dosli za ruskim (sovjetskim) tenkovima i za godinu dana u Srbiji pobili oko 150.000 ljudi !

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:10)
Српкиња из Босне [neregistrovani]

Причам ти причу

Зашто гост из Загреба кад се брине како ће бити стање у Босни "у међунационалним односима који су већ запетљани", не каже да се то у Хрватској не може десити јер је Хрватска ЕТНИЧКИ ЧИСТА!!!!

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:14)
anonymous [neregistrovani]

cosmo

Nije ni cudo sto jos uvijek nemamo dusevni mir kad pojedinci tako razisljaju.

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:16)
anonymous [neregistrovani]

odlicno

Gledam ih...ovo je odlicno

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:17)
Бобан [neregistrovani]

Дража Михајловић

Не могу да поверујем у примитивизам који чујем у овој емисији. Сада вам само цитирам Џорџа Орвела, чувеног енглеског писца, који је чак и предговору своје књиге "Животињска фарма" брани генерала Дражу Михајловић. Џорџ Орвел - "Посебно очигледан случај био је у вези са пуковником Михаиловићем, вођом југословенских четника - пише Орвел. - Руси, који су имали свог југословенског штићеника у лику маршала Тита, оптужили су Михаиловића за сарадњу са Немцима. Ову оптужбу је одмах преузела британска штампа: Михаиловићеве присталице нису добиле никакву шансу да одговоре, а чињенице које су у супротности са оптужбом, једноставно нису објављиване. У јулу 1943, Немци су понудили награду од 100.000 златних круна за хватање Тита и истоветну награду за хватање Михаиловића. Британска штампа је била “запљуснута” текстовима о награди за Тита, док су само једне новине, ситним словима, поменуле награду за Михаиловића: и оптужбе за сарадњу са Немцима су се наставиле."

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:18)
anonymous [neregistrovani]

cosmo

Istoricar Dimitrijevic je kriva predstava u otkrivanju istine o Drugom svjetskom ratu.Tuga i jad.

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:21)
anonymous [neregistrovani]

Gospodine Despotovicu ?

Zamislite se zasto tih 70 godina kao da nije proslo! Tko je to vratio nazad, oni koji su srusili Jugoslaviju ili koji su je zeljeli ???

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:22)
anonymous [neregistrovani]

cosmo

Dimitrijevicu, Sta su svi Srbi trebali stati na stranu okupatora i fasista.To je bruka kako vi pricate.

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:37)
anonymous [neregistrovani]

cosmo

Baki, dali je tvoje znanje ispravno...? Zapitaj se i zamisli i misli i na druge NARODE...

(četvrtak, 22. mar 2012, 23:53)
al su ti argumenti [neregistrovani]

"argumenti"

"Argumente" si prepisao od Kardelja!

(petak, 23. mar 2012, 00:01)
nikolas_bar [neregistrovani]

svasta

Imam kopiju originala americkog odlikovanja medal of honor kojim je SAD odlikovala Drazu za izuzetne zasluge u kako oni navode nasoj stvari, borbi protiv fasizma.

(petak, 23. mar 2012, 00:23)
anonymous [neregistrovani]

Zivot u proslosti

Samo se vi vracajte na proslost i necete nikad napred!

(petak, 23. mar 2012, 00:33)
anonymous [neregistrovani]

tumačenje

Kako ti tumačiš,zato su i došle 90g i građanski rat,a možda ti to tumačiš drugačije.Čiču treba rehabilovati,bili su braća jedan u četnicima drugi u partizanima i u borbi izginuli kriv je Draža i Tito tumačišli ovo.

(petak, 23. mar 2012, 13:54)
anonymous [neregistrovani]

olja

Olja svaka ti cast,najbolja si novinarka i paradigma ljepote.

(subota, 24. mar 2012, 01:14)
Damijan [neregistrovani]

ne treba

ne zato sto mislim da je bio zlocinac vec zato sto to nije nikakva velika stvar!!! nece srbija biti ni veca, ni bolja, ni lepsa... niti ce bilo ko od nas biti pametniji. kad prestanete da vidjate smece po ulicama beograda, isarane fasade, prljave autobuse, nevaspitane politicare koji psuju i gadjaju cipelama, nevaspitane ljude na ulici, beskucnike, korumpiranu vladu, odvratne autoputeve, prljavstinu na tim putevima, prljavstinu na regionalnim putevima, smece svuda oko nas, kese na drvecu, smece u rekama, smece u parkovima, smece na pijacama, smece u skolskim dvoristima, smece, smece, smece... e onda ce mi pitanje draze MOZDA biti interesantno. do tada prvo treba da postanemo cisti pred nama samima, decom, turistima, komsijama, a onda da krenemo sa stvarima koje NISU toliko bitne za nase drustvo, tj. ne hrane nas i ne ostvaruju prihod za nas!!!

(subota, 24. mar 2012, 02:27)
anonymous [neregistrovani]

Dimitrijevicu i zivotinjski farmerima

Erik Bler alijas Dz. Orvel je napisao Zivotinjsku farmu 1945.( mora da je imao vec tada internet ako je io tako dobro obvesten da pominje drazu u predgovoru) Ovaj konzervativni revizionizam je odveo Srbiju u politicki i ekonomski sunovrat te sada zavidimo Rumuniji i Bugarskoj(o Cesima i Poljacima da ne govorimo). Taj isti revizionisticki militantni i nepomirljivi konzervativizam te politika supersile na Balkanu bez ikakvog pokrica je opet dovela da smo najveci gubitnici u raspadu Jugoslavije. Ona je naime prouzrokovala toliko pogresnih politickih poteza i odluka da je jedino sto treba da gledamo stanje nasih novcanika i BNP koji jos nije dostigao nivo onog iz 1991.

(subota, 24. mar 2012, 20:33)
anonymous [neregistrovani]

Zastrasujuce

Prosto je neverovatno i zastrasujuce koliko je jos uvek prisutno komesarsko vidjenje Drugog svetskog rata na teritoriji Srbije i Jugoslavije. Cak i kad se izsnesu konkretni, dosad nepoznati dokumenti, "crno na belo", i dalje se ponavlja slika "NOB-a" kako je bila postavljena na stranicama udzbenika u Titovoj Jugoslaviji.

(nedelja, 25. mar 2012, 09:34)
Крајишник . [neregistrovani]

Република Српска Крајина


Поштовање .


Мислим да већина људи у Срнији како оних обичних тако оних који суделују на власти у медијима несватају да то није само политичко питање .

Требало би да је то само Правно питање без мешања са стране и без политичких сугестија.

Иначе се ствара један опасан преседан поделе Срба око тог питања са несагледивим последицама .

Тв водитељ не сме да учествује у тим осудама само Драже , иначе шта нам онда треба Суд Србије .

Нечувено , али се још увек догађа , то је такође још један доказ да се Србија није ослободила комуниста нити на телевизији нити на власт .

Кордунаш .

(nedelja, 25. mar 2012, 10:53)
anonymous [neregistrovani]

Da li je porodica iz koje poticete...

39,8% partizani tokom cijelog rata??? Molim vas, koliko je cetnika i ustasa preslo u partizane pred kraj Drugog sv rata!?

(nedelja, 25. mar 2012, 12:00)
anonymous [neregistrovani]

Rade

D.Mihailovic je mozda bio zlocinac, mozda nije. Da li je imao pravedno sudjenje ili ne, to je druga stvar. Jer svako ima pravo na pravedno sudjenje.

(ponedeljak, 26. mar 2012, 01:17)
anonymous [neregistrovani]

Olivera

Olivera Kovacevic iz emisije u emisiju pokazuje da je jedna od najpametnijih i najobrazovanijih autora i voditelja ovakvih emisija.

(sreda, 11. apr 2012, 16:03)
anonymous [neregistrovani]

Napred ...?

Kao sto se kuca ne zida bez dobrog temelja tako se i nemoze napred bez poznavanja PRAVE istorije svog naroda i onog sta se desavalo. Dokumenta koja su decenijama bila obavijena velom tajni sada su dostupna,tako da se moze jasno videti koje bio slavni djeneral Mihailovic (samo da podsetim da je Srbin sa najvise odlikovanja u nasoj ratnoj istoriji)
Uostalom,ako je hrvatska mogla da rehabilituje Pavelica zasto Srbija nemoze Drazu Mihailovica ?

(ponedeljak, 03. dec 2012, 15:02)
ristić ljubodrag [neregistrovani]

Podrška komentaru!

Komentar Vam je odličan, u celosti ga podržavam.Ja sam "partizan", ali nemam ništa protiv "četnika", samo smatram da su sve priče o Draži od aktuelne vlasti, u cilju zamagljivanja teške stvarnosti! Ja bih prvi bio "za" da Draža ima spomenik u Beogradu, kao što smatram neprirodnim da Tito u Beogradu, nema ulicu.I jedno i drugo, sva negiranja i isticanja, moraju biti argumentovana i bez manipulacija sa narodom!Ristić