Образовно огледало : 4 Индустријска рев.

Будућност је стигла! Стојимо на вратима четврте индустријске револуције која је већ увелико узела маха, а предвиђа се да ће променити свет! Симболи претходних су парна локомотива, електрична струја и компјутери, а четврти треба тражити у тоталној аутоматизацији производње. У том процесу, улога човека сели се у управљање компјутерима.

Четврта индустријска револуција неће променити само наше контакте са машинама, већ ће из корена променити и наш начин живота, начин на који радимо и друштвене односе. Последице револуције утицаће на пословно окружење и тржиште, неједнакост у приходима, али и геополитичку будућност посла. На Машинском факултету у Београду одржана је конференција на којој су окупљена цењена имена из света нових технологија, а које вам представљамо у новом Образовном огледалу.

Велики напредак четврта индустријска револуција доноси на пољу нанотехнологије, неуротехнологије, вештачке интелигенције, биотехнологије, развоја система складиштења енергије, дронова и 3д штампача, те нових материјала. Носиоци четврте индустријске револуције могу се препознати лако - махери су за технологију и континуирано се образују.
Процењује се да би четврта индустријска револуција могла да донесе 14,2 милијарде долара светској економији у наредних петнаест година. Прилагођавање брзим технолошким иновацијама и праћење савремених токова је неизбежно у савременом друштву. Када технологија буде загазила у баш све поре наших живота, неминовност је да постанемо део њеног тока. Начин за то је едукованост, промена система образовања, континуирано учење и овладавање технологијама који ће олакшати наше животе и послове.

Уредник Општеобразовне редакције: Зоран Живковић
Уредник емисије: Винка Мариновић
Водитељи: Винка Мариновић и Ивана Миленковић
Редитељ: Иван Пецикоза

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво