Нови почетак-6.емисија

На иницијативу хуманисте Милета Јовановића, тим емисије "Нови почетак" потрудио се да петочлана породица након две деценије битисања у камионској приколици, нови живот започне у својој кући.

У атару села Госпођинци (Жабаљ), у камионској приколици која је некада била хладњача, чак 22 године су живели чланови породице Стојановић, мајка, отац и три сина која никада нису ни имала прилику да виде боље услове.

Ћерка им је у хранитељској породици јер је са две године оболела од леукемије. У нехуманим и нехигијенским условима, без струје, воде, интернета, често и без хлеба - нису имали изгледа за бољитак..

За тешке животне околности ове породице сазнао је хуманиста Миле Јовановић и алармирао јавност.

Позив за помоћ одмах је прихватио тим емисије "Нови почетак". Водитељка Марија Вељковић се изузетно потрудила да на територији општне Жабаљ што пре пронађе три адекватне куће на продају.

Захваљујући конкурсу Министарства за бригу о селу, за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа (појединачне вредности до 1,2 милиона динара), породица Стојановић је као донацију добила кућу за коју је конкурисала.

Док су чекали одлуку о усељењу, екипа емисије спремила је за породицу Стојановић разноврсна изненађења. Између осталог, посетили су Бању Ковиљачу, где су родитељи и њихова три сина боравили десет дана у једном од најлуксузнијих хотела у том месту.
Када су се Стојановићи уселили у свој нови дом - и том приликом их је тим емисије "Нови почетак" обрадовао са још неколико додатних изненађења, на општу радост свих чланова породице.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара