Професионалци- Др.Александар Семенов

Доктор Александар Семенов је заменик директора Института за епидемиологију и микробиологију у Санкт Петербургу.

Два пута је био у Кини за време епидемије. Први пут у делегацији Министарства здравља Русије, а други пут као представник Русије у делегацији Светске здравствене организације у којој су били и експерти из САД, Немачке, Јапана и Кине. Њихов задатак је био да независно оцене ситуацију у Кини и дају препоруке. Александар Семенов је 2014. године са делегацијом руских лекара учествовао и у сузбијању еболе у Африци, а тренутно се налази у Бергаму у Италији са групом руских лекара.

У разговору снимљеном у Санкт Петербургу , крајем марта прошле године, он говори о кинеским искуствима у борби против вируса, о његовим карактеристикама као и о предвиђањима како ће се развијати ситуација са коронавирусом.

Александер Семенов је такође говорио и о блиским и плодним контактима који повезују Истраживачки институт за епидемиологију и микробиологију Пастера и Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак". Године 2019. створена је руско-српска лабораторија у којој научници из две земље спроводе заједничка истраживања у оквиру Програма за елиминацију оспица.

Аутор емисије: Драган Станојевић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара