Јованка Броз и тајне службе, 6-10

Догађаји у Хрватској 1970. и 1971. године, познатији као "маспок" и " хрватско прољеће", утицали су на сукобе Јованке Броз и шефа војне службе безбедности генерала Ивана Мишковића.

Шеста епизода документарно-игране серије "Јованка Броз и тајне службе" говори о разлозима и последицама овог сукоба и даје одговоре на питања да ли је Јованка тражила да јој реферише шеф војне службе безбедности и да ли је планирала да ту службу стави под своју контролу.

Поделе унутар војне службе безбедности утицале су на односе Тита и Јованке. Јованка је подржавала пуковника Русића, а Тито генерала Мишковића и због тога је дошло до њиховог сукоба. Да ли је Тито на Јованкин захтев сменио Мишковића и да ли је Мишковић разлог за почетак сукоба Јованке са генералом Љубичићем?

Како би превазишао сукобе између Јованке и Мишковића, Тито је у јануару 1974. године формирао комисију коју су чинили највиши државни и партијски функционери. Шта је био циљ формирања те комисије и ко је покушао да је злоупотреби и искористи у сукобу са Јованком?

У играном делу ове епизоде гледаоци ће видети драматичан сукоб између Тита и Јованке, због њеног одбијања да прихвати разговор са комисијом. Шта Тито и Јованка мисле о Титовим сарадницима и шта очекују од комисије? Да ли је Тито свестан намере својих сарадника?

У овој епизоди појављује се скоро цела глумачка екипа: Небојша Дугалић, Снежана Савић, Милица Томашевић, Бранислав Лечић, Гордан Кичић, Александар Срећковић Кубура, Драган Вујић Вујке, Растко Јанковић и Стефан Бузуровић.
Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковачић, а аутор сценарија Светко Ковач. Наратор је глумац Тихомир Станић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво