Јованка Броз и тајне службе, 2-10

Друга епизода документарно-игране серије "Јованка Броз и тајне службе" говори о Јованкином постепеном заљубљивању у Тита, њеним дилемама у односу на ступање у брак са њим, венчању и ставу служби безбедности у односу на њихову везу.

Јованка се преко Стеве Крајачића и Савке Чолић интересује за Титове жене како би проценила какав ће однос имати према њој и да би избегла да буде Титова пролазна авантура. Гледаоци ће сазнати шта је ОЗНА знала о Јованки и зашто се Ранковић плашио да се Крајачић не умеша у односе Тита и Јованке.

Јованкина сестра Нада Будисављевић пренеће гледаоцима своје утиске на вест да ће се Јованка удати за Тита и како је изгледало њихово венчање. Зашто је тај податак чуван у строгој тајности од априла до септембра 1952. године.

Посебно је занимљиво како и када је Јованка први пут представљена јавности. Зашто је Тито слао Јованку у Рим код нашег амбасадора Владимира Велебита и његове супруге Вере? Да ли је Јованка била свесна великих разлика између ње и Тита и како их је превазилазила?

У играном делу ове епизоде појављују се Небојша Дугалић, Милица Томашевић, Гордан Кичић, Бојан Жировић, Маја Шуша и Страхиња Блажић.

Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ, наратор је глумац Тихомир Станић, аутор сценарија Светко Ковач, а режија Недељко Ковачић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво