Сенке над Балканом, 6-10

Радња серије смештена је у Београд, између два светска рата. Након убиства свештеника долази до нереда у граду у коме владају висока политика, локални интереси, новац, криминал и моћ. Серија прати два полицијска инспектора – Андру Танасијевића Танета и Станка Плетикосића – који желе да разреше серију жртвених убистава која су потресла Београд.

Тане и Маја су и даље код Прша и Миље. Танету је боље. Доктор Бабић их посећује да би превио Танета и доноси им вести о Аврамовом хапшењу и Станковој новостеченој инспекторској слави.
Маја је испрва шокирана што је Аврам главосеча, али кад се присети неких детаља, све почиње да добија нов смисао. Ипак, кад чује од Танета да је Аврам тражио Виолетину огрлицу, није јој свеједно, јер је Војин ту огрлицу оставио у њеном стану. Ипак, Маја ништа не каже Танету.
Доктор Авакумовић долази у Главњачу и са Димитријевићем испитује Аврама. Закључује да је Аврам душевни болесник. Задужује жандаре да му дају терапију да не учини од себе нешто до суђења, на коме ће, на Димитријевићево инсистирање, бити третиран као да је здрав.
Војин тражи Мају, али дочека га Мајина служавка Коса. Војин свеједно улази у кућу и узима кутију са огрлицом коју је тамо у афекту оставио. Криста се секира за Мају, не јавља јој се данима, а зна да је имала проблеме због негатива. Криста реши да тражи помоћ од Мустафе. Исприча му за негативе које је Маја имала. Каже да би му могли бити занимљиви, а заузврат треба да заштити Мају. Мустафа обећа Кристи да ће наћи Мају и типове који јој прете.
Бојана долази у Главњачу да посети Станка, занима је што јој се не јавља. Станко је уздржан, каже јој да тражи дете које је отето Мари..

Редитељ је Драган Бјелогрлић, сценаристи Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Стеван Копривица.
Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Горан Богдан, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстина, Срђан Тодоровић, Никола Ђуричко, Марко Живић, Воја Брајовић и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво