Немањићи, рађање краљевине, 7-13

Прва играна телевизијска серија о средњовековној Србији носи назив "Немањићи - рађање краљевине". Сценариста Гордан Михић и редитељ Марко Маринковић баве се другом половином XII века, временом стицања моћи Немањића, прве српске династије.

Стефан је рањен. Са најближом пратњом крије се по шумама у долини реке Ибар. У том скривању нападне их група војника. У тој борби погине Адам, верни Стефанов следбеник.
Просигоја и Рашку, чија је колона нападнута од стране разбојника, у ибарској клисури пронађу младић Бран и његова мајка Тиса. Бран спаси и рањеног Стефана. Бран и Тиса су богумили, који су због свог верског опредељења прогоњени. Лутају по шумама једва успевајући да преживе. Бран је на своје лице ставио вештачке красте не би ли се тако спасао од било чије војске која би га мобилисала. Пробијајући се кроз шуму њихову колону поново нападну разбојници.

Главне улоге у седмој епизоди играју Војин Ћетковић, Дубравка Мијатовић, Младен Нелевић, Небојша Глоговац, Нада Шагин, Драган Мићановић, Мики Крстовић, Милена Павловић, Иван Заблаћански и Горан Султановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво