Мирис кише на Балкану, 11-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић. Прича прати судбине пет сестара, сефардских Јеврејки из Сарајева и њихових породица током Другог светског рата.

Букино здравствено стање се погоршало, Марица долази до Рики и каже јој да мора да се пријави у полицију и добије нова документа. Рики одлази до полиције али поред докумената добија и жуту траку са Давидовом звездом коју мора стално носити око руке.

Пред салоном је, по повретку, сачекује Ерна, јеврејка коју познаје од раније. Њих две одлучују да се не предају очајању, већ да се даље боре за своје животе и опстанак. Атлета се у редакцији својих новина потукао са двојицом колега који су правили неслане шале на тему Јевреја. Одатле љутито одлази до Кларе и каже јој да сви хитно морају напустити Загреб. Исте ноћи Душан долази код Рики у салон и каже јој да мора хитно да бежи из Београда јер га јуре. У међувремену, Антон је спремио лажне документе за Бланки и Марка, као и телеграм за Марково ослобађање. Марко, на превару, излази из болнице и враћа се у стан код Бланки. Она га убеђује да морају хитно да беже из Сарајева, али Марко каже да још није спреман. Тек кад му Бланки запрети да ће скочити са терасе, Марко пристаје. Наредног јутра стижу возом у Београд. Код Кларе у стан долази италијански конзул који јој каже да хитно са децом мора побећи из Загреба јер се спремају велике депортације јевреја у концентрационе логоре. Она се на брзину спакује и бежи са Полом и Диди у Италију. Атлети и Зденки се у бекству квари ауто и они настављају даљи пут пешице.

У главним улогама: Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Синиша Убовић, Тамара Драгичевић, Игор Дамјановић, Горан Навојец и други.
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво