Монтевидео, видимо се, 1-10

"Монтевидео, видимо се!" је последњи наставак серије Монтевидео, Бог те видео, која је редитељски првенац глумца Драгана Бјелогрлића. Сценарио (Ранко Божић и Димитрије Војнов) је написан по истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковића која говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије – коју су тада чинили играчи из Србије- на првом Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930 године. Последњи наставак серије се одвија у Монтевидеу, током одржавања Првенства. Окосница радње су три кључне утакмице које су Југословени играли против селекција Бразила, Боливије и Уругваја. Тада су југословенски фудбалери направили право изненађење заузевши високо треће место.

Репрезентација стиже у Монтевидео, али уместо свечаног дочека, фудбалери су принуђени да пешаче до аутобуса којим ће отићи на периферију града. У хотелу у којем су смештени нема чак ни струје. Ипак, радознали какви јесу, одлазе у ноћну шетњу пуну изненађења.

Улоге тумаче Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Асанте, Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Драган Николић, Срђан Тодоровић и други. Режија Драган Бјелогрлић

број коментара 0 Пошаљи коментар