ТВ Београд: Караван – Ваљевска нахија, 19

Однедавно сваког радног дана од 18.50 до 19.30 гледаоци могу да стекну увид у велики процес реконструкције једног од највећих и највреднијих програмских архива у овом делу Европе.

ТВ Београд: Караван – Ваљевска нахија, 19 ТВ Београд: Караван – Ваљевска нахија, 19

Први кадрови емисије Караван - Ваљевска нахија, забележили су свађу између двојице мештана. Коментаришући ову ситуацију, Миладин Тешић у студију најављује емисију: Човек у колима хтео је пречицом путем по песак, а пут пречицом води преко туђег имања и власник имања испречио се испред кола. Нажалост, магнетофонска трака није забележила и ову његову реченицу: То што кажеш да ћеш ме лопатом, слабо је то за моју главу - и додао - туђе нећу, своје не дам па и глава нек иде, и што ме бре ниси питао кад ти је Бог дао језик. Покушали смо да их измиримо, али свађа је прекинута само колико да прођемо. Не тако давно када се ситуација закувавала, па је и на нашим границама почело оружјем да се клопара, до председника једне планинске општине дошла су два брђанина. Два представника села, стисли капе па питају: Знаш ли председниче колико ће ово да траје? Да ли још да чекамо или да наставимо да се на миру свађамо око оног извора? Караван пролази једним таквим крајем који се одувек борио да сам о својим стварима расправља, онако како уме, па макар понекад то било и лопатом. Обишли смо једну планину, једну реку, са младим ваљевским истраживачима спустили се у Робајску пећину.
Према једној легенди, Ваљево је добило име по воденицама ваљарицама, које су ваљале сукно, а према другој, зато што у том крају живе ваљани људи."
Уредник и аутор Миладин Тешић, сниматељ Илија Милетин, организатор Милија Ивановић, редитељ Звонко Симоновић

 

Реприза , 31. јануар у 02:10 и 12:15 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара