Велики писци на малим екранима: 1. део

Дводелна емисија поводом 60 година ТВ Београд, на којој поред многих малих људи из ТВ апарата, како су се некад звали они који су се појављивали на телевизијском екрану, били су и писци као достојни сведоци ако не свих шездесет, а онда свакако последњих тридесет година ове медијске куће. Док су глумци, певачи, забављачи, па и политичари, ТВ екран доживљавали као свој дом, писци су на телевизији били и остали помало чудни гости.

Уредник емисије Велики писци на малим екранима Александар Гаталица позвао је поново на екран двадесет једног великог српског писца, од Скендера Куленовића до Драгана Јовановића Данилова и поново се сетио непролазних сведочанстава о њиховом раду. Две емисије настале су од колажирања најупечатљивијих исказа (њих преко седамдесет). Како су писали, чему су се надали, да ли су мислили и рачунали на читаоце или не, јесу ли се више ослањали на цигарету или на своју писаћу машину, како су замишљали своје дело кроз педесет година - све су то питања на које су одговоре давали Иво Андрић, Драгослав Михајловић, Слободан Селенић, Милорад Павић, Светлана Велмар-Јанковић, Љубомир Симовић, Милован Данојлић и многи други.
Фотографија: Драган Станојковић, обрада слике: Милица Живојиновић, обрада звука: Александар Зоричић, редитељ: Ненад Кркелић, уредник и водитељ: Александар Гаталица.

реприза, 31. мај у 02:30 и 10:30 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара