Упитник: Александар Вучић

Дан након посете Метју Палмера, представника америчког државног секретара за западни Балкан, Александар Вучић, председник Републике Србије у интервју за РТС говори о позицији Београда, након порука да "Србија никада неће ући у Европску унију ако не реши односе са Косовом" и Косово не "прихвати као комшију", те да би евентуални захтев Русији за набавком специфичних руских војних система "водило ризику да јој се уведу посебне санкције".

Има ли држава план за Косово, уколико се САД и ЕУ сагласе да је признавање независности једина опција?

Зашто се Србија наоружава и да ли је без основа забринутост коју испољавају поједине земље региона?

Какав је резултат постигнут у реализацији инфраструктурних пројеката и инвестицијама? Да ли повећање плата и пензија има реалну економску основу или је "поклон" грађанима усусрет редовним парламентарним изборима на пролеће?

Брине ли Вучића најављени бојкот избора од стране дела опозиције и има ли дијалог у Скупштини будућност? Ко је одговоран за недостатак дијалога и тензије у друштву?

Да ли СНС преиспитује коалициона партнерства и тражи "Дачића уместо Дачића"? Како председник Србије види афере које се везују за функционере његове партије? Каква је лична позиција Вучића након његове најаве да ће у "СНС доћи до озбиљних промена"?

То су само нека од питања о којима ће у Упитнику говорити Александар Вучић, председник Републике Србије у уторак у 21.00 на РТС1.

Уредник и аутор емисије је Оливера Јовићевић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар