Читај ми!

НТЦ квиз: Улоге малих застава које плачу

Тон? Иде! Камера? Иде! Ииии... Акција! Следи нова епизода "НТЦ квиза" и ново размрдавање можданих вијуга! Задаци ће се решавати као у детективском филму, биће напето као у трилеру, а забаве и смеха биће као у комедији. У улози специјалног госта - млади глумац Лука Грбић! Премијера је у суботу, 8. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

У свакој доброј драми заплет се деси одмах на почетку. Ако се Миљан пита, у добром квизу зврчка се деси одмах на почетку. Шта је смислио овог пута?

"НТЦ квиз", део тима Мозаик

Тимови су лепо одлучили да се зову моћно, убедљиво, победнички. Једни су смислили да буду "Шампиони", а други "Мозак". Једни су себе видели као победнике, а други као изразито мислећи тим, који ће због тога победити. Али, али, али... Једно "али" увек срећу квари. Миљан је одлучио да од Шампиона узме једно слово И и да га да другом тиму. Тако су први постали тим "Шампони", а други - "Мозаик". Очекивало би се да се тимови љуте, али не, ови наши тимови су весели и воле да се играју, па су се због тога једноставно - насмејали.

"НТЦ квиз", Лука Грбић и Миљан Прљета

И креће напети двобој: уместо мачева, укрштају се мождане вијуге, суочавају вештине брзог мишљења, асоцијације испаљују уместо стрела и радост искри кад год се освоји поен: да ли кроз Причљиве роде, Паралелне асоцијације, НТЦ ребусе или неку другу игру - неважно је. Битно је да је осмех на лицима наших такмичара!

НТЦ Ребуси
НТЦ Ребуси

И за крај долази млади глумац, Лука Грбић, који задаје задатак тимовима. Али пре тога мора да одговори на питања, ипак је ово квиз. Међутим, како је Лука и сам похађао НТЦ-радионице, њему то не пада тешко, мада му добродође помоћ такмичара. Добија питање: једно поврће се крије у његовом имену. А од њега се плаче? Наравно, у питању је лук. Али, Лука одмах узвраћа питањем: зашто би он, не пример, добијао улоге малих застава? Миљан не одговара, али ту су такмичари да му помогну - у питању је шала, а разлог је што се у његовом презимену Грбић крије реч ГРБ, а грбови се налазе на многим заставама света.

Миљан Прљета и Вук Рајовић
Миљан Прљета и Вук Рајовић

И тако, кадар по кадар, поен по поен, долазимо до победника шесте епизоде. А да ли је то тим "Шампони" или тим "Мозак" сазнаћете ако будете уз своје телевизоре, у суботу, 8. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. Епизоду можете погледати и у репризном термину, у недељу 9. октобра у 8:30 на Другом програму, а епизоде се налазе и на нашем youtube-каналу и платформи rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац и водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator011.

Игра Паралелне асоцијације
Игра Паралелне асоцијације

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!