Читај ми!

Бунт: Вива Вопс, Морж, Фестивал Вјетра, Епилог, Atheist Rap

У новом издању емисије „Бунт" очекује вас уживо наступ бенда „Вива Вопс" у студију 8 на Кошутњаку.

Овај упечатљив и јединствен састав је понео титулу најбољег на 3. „Бунт рок фестивалу". Овом приликом извели су три песме „Бетонирано Сунце", „Рокамо Јако" и „Распродаја Среће" које ће се наћи на њиховом албуму првенцу који ће ускоро изаћи. О раду „Вива Вопса", незаборавним тренуцима са фестивала, темама које их инспиришу и на који то начин посматрају данашњу музику су неке од тема о којима су чланови бенда Александар Ћурчић и Марко Јанковић разговарали са ауторком „Бунта", Бранком Главоњић.

Бранка Главоњић
Бранка Главоњић

Екипа емисије „Бунт" је била у Тивту на првом „Фестивалу Вјетра" у оквиру којег се одржао и 3. фестивал алтернативне културе „Морж" који је затворен концертом „Лагане Среде". „Фестивал Вјетра" је потекао из жеље једриличарског клуба „Делфин" да са локалним, али и међународним гостима поделе програм богат разноврсним културним, уметничким и едукативним садржајима. А како је све то изгледало и које све то интересантне саговорнике смо срели, сазнаћете у „Бунту".
Недавно се у Крагујевцу одржао концерт легендарног „Смака", када је као предгрупа наступила група „Епилог". То је био само један од разлога за разговор са гитаристом и покретачем бенда „Епилог", Драганом Урошевићем Урошем.

Стефан Јовчић
Стефан Јовчић

Београд је одувек обиловао сјајним концертним просторима са различитим капацитетима, а управо ове недеље нас очекују два, и то у култној Барутани.

20. маја, „Atheist Rap" слави свој 33. рођендан и обележава 1000. концерт управо тамо, док нас у недељу, 22. маја, у оквиру европске турнеје, очекује наступ фантастичне блуз гитаристкиње и певачице, Ане Поповић, када ће промовисати свој актуелни албум „Live for Live".

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
Редитељ емисије: Филип Чоловић