Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: Амерички сан

Влада Владић

Ношено ветром живота, семе родне Семберије слетело је пре 30 и више година на пустињско тло Калифорније, где данас, читавом Америком, засејава "Владино Сјеме Живота".

Наиме,  Владанка Влада Владић, пореклом из села Међаса крај Бијељине, која путем своје непрофитне организације "Vlada's Seeds of Life" промовише културе свог родног краја, успешно зближава америчке породице и комуне.

Владина визија о здравој породици започета је пре 12 године. Данас се њен телевизијски програм "Cooking and Kids" емитује на преко 260 америчких јавних телевизијских станица у преко 40 Америчких држава.

Поред снимања и дистрибуције позитивног породичног програма, Владина непрофитна организација фокусирана је на јос 3 пројекта од којих су рад са незбринутом децом, самохраним мајкама, пацијентима и породицама чији чланови болују од рака, промовисање индивидуалног узгајања воћа и поврћа као и зближавање комуна у Америци.


У разговору са аутором емисије Драганом Ракоњцем,  Влада  окрива тајну њеног радног надахнућа: "Човечанство, као и сваки појединац, поседују неограничен капацитет у свом стварању и давању. Нажалост те драгоцене могућности су често потиснуте пред социјалним трендовима и стандардима. Људска моћ да дубоко осјећамо и маримо је то што нас раздваја од других живих бића. То је тајна и моћ нашег постојања и напретка. Ту је такође кључ људског продуховљења. Моја највећа инспирација у животу је доброта у људима која, да би постојала, мора да се гаји и преноси са генерације на генерацију. Без јаке, сложне и здраве породице затварамо врата учионици свега лепог што треба да заживи у нашој деци и у сљедећим нараштајима.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић