Читај ми!

Београдска хроника: Како провести одмор у Србији

У Београдској хроници данас погледајте

Спора тура, адреналински одмор, сеоски туризам или уживање поред воде, све ово можете и у Србији. Знате ли које су најпримамљивије и најповољније дестинације и како до њих? Гост Београдске хронике је директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

За личност године у Штајерској у Аустрији, између 555 кандидата, проглашена је др Наталија Цокић. Она је анестезиолог и већ три деценије ради на клиници Грац 2. О награди, корони, епидемијским мерама у овој држави и вакцинацији говори за Београдску хронику.

Ана Манојловић
Ана Манојловић

Хоће ли бити прослава матурских вечери ове године? Директори школа су уздржани по овом питању, власници ресторана и клубова су спремни. Коначну одлуку доноси кризни штаб. Да ли је могуће организовати овакву прославу и поштовати епидемијске мере?

Већ годинама на кеју на Новом Београду на гуменом дворцу скачу деца. Изују се, родитељи плате човеку који стоји на улазу и чекају да истекне време за скакање. Цика и дечија вриска и смех су заиста неодољиви. Међутим, када смо покушали да испитамо ко је одговоран за безбедност, ко наплаћује карте, а ко проверава у каквом стању је овај дворац који тамо стоји по свим временским условима, нико није хтео да одговори на наша питања. А није то једина "гумена скакалица" у граду.

Велики солитери, као уосталом и многе зграде у Београду имају равне кровове. Они који живе у старијим зградама, на последњим спратовима, неретко имају проблем са водом која избија по зидовима, а нити јој се може ући у траг нити се може спречити. Распитивали смо се да ли општине помажу санацију кровова у најугроженијим зградама.

У недељу почиње сезона на Београдском хиподрому. Београд је један од ретких градова који тако близу центра има место за трке коња. Међутим, хиподром већ годинама послује са озбиљним проблемима. Иако је било најава изгледа да ипак неће бити измештен са Цареве ћуприје. Шта ће се променити?

И овог пролећа шарене се и блистају многе цветне оазе у београдским парковима. Посебно су занимљиве комбинације боја и облика цвећа испред државних институција. Колико је тешко направити ове мале велике колаже. Ко их и како планира, а ко их одржава?

Аутор и водитељ Ана Манојловић