Читај ми!

Сви избори и пародије Ћире Блажевића

Од Туђмана, преко Пуповца, до руске вакцине у Београду

"Брада ми расте као Дражи, коса ми је као Путинова", рекао је у шали чувени хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић. Хрватским новинарима је објашњавао како реагује на руску вакцину коју је наводно примио у Београду. А онда је, после једног дана регионалне медијске сензације, рекао да је све то измислио, да није примио вакцину у Србији и да је само направио добру пародију.

А скоро да је изгледало као истина, јер је овај духовити фудбалски тренер често знао да изненади својим изборима, и спортским, али и политичким.

Некада велики Туђманов пријатељ, у пролеће 2019. на европским изборима подржао је Милорада Пуповца. А сада је хрватску и српску јавност, заокупљену причом о вакцинацији, успео да превари користећи емотивне тастере на које и једни и други најбрже реагују.

У Око магазину погледајте причу о тренеру над тренерима, како је хрватска фубалска чаршија прозвала Ћиру Блажевића.

"Гласом који је вапио и плакао долазио је звук маргине, све од чега је голема средња класа Југославије бежала. Ако постоји први "радикални народњак", то је песма - "Дођи да остаримо заједно". Ово између осталог пише Ђорђе Матић на порталу Ока, две године након смрти Шабана Шаулића.

У емисији погледајте како је момак из шабачке мале, коме је било предодређено да буде боксер или фудбалер, зарадио круну и титулу краља народне музике.