Додиков РСегзит и Брегзит Манчестер ситија

Шта је труло у Уставном суду Босне и Херцеговине и да ли је сурова казна према Ситију почетак утакмице: Уефа против богатих власника клубова.

Реч РСегзит није лако изговорити а камоли спровести али ето дошли смо до тога да Милорад Додик у Скупштини Републике Српске тим каламбуром описује шта ће се десити ако Уставни суд БиХ настави овако да ради. Уставни суд је данас метафора Босне и Хереговине, ту троје судија странаца могу да прегласају представнике два конститутивна народа. Може ли то да промени или ће овакво функционисање заједничких институције довести до тога да РСегзит чак постане логичан?

Горислав Папић
Горислав Папић

Брегзит је дошао и у британски фудбал; додуше не добровољни, УЕФА је сурово казнила шампиона Енглеске Манчестер Сити забранивши му да наредне две године учествује у Лиги шампиона. Плус додатних 30 милиона евра казне што је у овом тренутку за богате газде Ситија мањи проблем. Да ли је оваква казна једини начин да се заустави сулудо упумпавање новца у фудбал? И да ли је ово отварање сукоба моћне УЕФЕ и богатих власника фудбалских клубова?

Уредник емисије: Горислав Папић 

број коментара 0 Пошаљи коментар