На веслу прича: Идеалисао…

Дарко Антовић

Зашто је стваралац непријатељ сваког друштвеног система који смо успели да створимо? Колико год допринео развоју духа његов белег, дар талента, прокужен је. Зато што је изнад просека? Зато што осећа и види шире? Зато што му амови тешко пашу? Да ли смо програмирани за глинене голубове, вечите робове светског царства, несвесне сопствене духовне вредности? Само се неписменима може владати без поговора.

Дарко Антовић рођен је 1952. године у Котору. Дипломирао, магистрирао и докторирао на Факултету драмских уметности у Београду. Редовни је професор Универзитета Црне Горе на Факултету драмских умјетности на Цетињу на предмету Јужнословенска драма и позориште. Од 2005. године председник је Одбора за позоришну и филмску умјетност ЦАНУ (Црногорске академије наука и умјетности). Аутор је пет књига монографског карактера, стотињак научних и стручних радова и студија из области културних делатности. Био је организатор и учесник више од четрдесетак научних скупова у земљи и иностранству и сарадник више домаћих и страних научних института. Аутор је и коаутор више филмова и телевизијских емисија, као и радио емисија.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/Ze9D7_aGknw

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; извршни продуцент: Жељко Комененовић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Ђорђе Обрадовић; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријол: Давор Лакичевић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org, Матица Боке

Пројекат подржали: Општина Херцег Нови
број коментара 0 Пошаљи коментар