Око магазин: Северна Македонија у Северноатлантском савезу

Постајемо "глобална држава" раме уз раме са европским вршњацима, каже Зоран Заев. Република Северна Македонија данас је потписала протокол о приступању Северноатлантском савезу.

Ако се све државе сагласе, Македонија ће бити 30. чланица НАТО-а. Анализирали смо шта ће то значити за Македонију, шта за регион, а шта за војнонеутралну Србију?

Наташа Тасић Kнежевић је професорка соло певања, оперска певачица Српског народног позоришта, добитница награде за најистакнутију Ромкињу на свету. Ипак, Наташа је недавно постала вест, када су јој у једној продавници у Новом Саду тражили да испразни ташну, јер је тог дана неко нешто украо. Два месеца касније, први пут говори о инциденту, али и животу са предрасудама и како изгледа када ромска девојчица жели да постане оперска певачица.

Погледајте и интервју са француским писцем Слободаном Деспотом, чији је роман "Мед" најпре награђен у Француској, па тек онда преведен на српски језик. Говорио је хоће ли писати и на српском језику и може ли у Европи да се поправи слика о Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар