Велика илузија у Венецији 2018.

Како је Венеција украла филмове од Кана? Како су се Кустурица и најсиромашнији председник на свету Хозе Мухика уписали у звезде 75. Мостре? Да ли је филмска платформа победила биоскоп? Како је најстарији фестивал на свету поентирао у духу Ејзенштајнове саге "Да живи Мексико"? Да ли је лејди Гага боља глумица од певачице? Одговоре на ова питања нуди специјално издање "Велике илузије у Венецији 2018." којим почиње трећа сезона емисије о филму на РТС-у.

Фокусирати се на време транзиције која се догађа филму 21. века - у распону од виртуалне реалности до такозваног "стреаминга" оличеног у платформи Нетфликс, концентрисати се на рестауриране "пронађене" и довршене филмове култних аутора попут Орсона Велса, али и на Холивуд инкарниран у римејковима, указује да, иако је најстарији на свету, Венецијански фестивал настоји да иде у корак с временом одступајући од конвенција којих се држи конкуренција.

Сандра Перовић и Џеф Голдблум
Сандра Перовић и Џеф Голдблум

У емисији представљамо нове потенцијалне учеснике предстојеће трке за Оскара. Оскаровци Ласло Немеш, Флориан Хенкел вон Донерсмарк, холивудска звезда Џеф Голдблум, наш прослављени редитељ Емир Кустурица, бивши уругвајски председник Хозе Мухика, латиноамерички редитељи Карлос Рејгадас и Пабло Траперо, само су неки од протагониста "Велике илузије у Венецији 2018."

Сандра Перовић и Хозе Мухика
број коментара 0 Пошаљи коментар