Светлана Захарова и пријатељи

Највећа балерина данашњице, Светлана Захарова, звезда Бољшог театра, Миланске скале и Токио балета и чест гост Њујоршког балета, Метрополитена, Париске опере, Енглеског краљевског балета, лауреат највећих светских балетских награда: "Golden Mask Award", Државне награде Русије за изузетан допринос развоју балетске уметности, Етоиле Призе, италијанског часописа "Danza&Danza", "Benois de la Danse" (оскар у свету плесне уметности за уметничка достигнућа у балету), поново је гостовала у Београду, 20. марта у Центру "Сава" са још осам врхунских звезда руског балета.

Београдска публика видела је чувену Кармен свиту, на музику Жоржа Бизеа и Родиона Шчедрина и у кореографији Алберта Алонса, дело које је направљено за легендарну Мају Плисецкају и које је поново изведено пре две године на сцени Бољшог театра са Захаровом у насловној улози.

У другом делу изведен је балетски дивертисман са најлепшим дуетима из класичне и модерне балетске литературе - Диана и Актеон, Дон Кихот, Лабуд Сен-Санса у извођењу Захарове, Црно, Есмералда и др, у коме су поред примабалерине ''assolute'', наступили и прваци Бољшог театра Андреј Уваров и Андреј Меркуријев, првак Маринског театра Михаил Лобухин и примабалерина Елена Евсејева, првак театра Станиславски Дмитриј Забабурин и примабалерина Татјана Чернобровкина и прваци Кијевског државног балета Оксана Кифјак и Јан Ванија.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 07. мај 2010, 17:55) - Lena [нерегистровани]

kada ce biti...

Molim da mi neko kaze kada ce biti Zaharova,jer mi se cini da je u 18h na 2rts 4 maja bio neki tenis.Da li jos da se nadamo da cemo videti snimak ili je do sada vec emitovan . Hvala

(уторак, 04. мај 2010, 08:04) - Ljiljana [нерегистровани]

Divno

Divno sto nam omogucavate da ponovo vidimo i dozivimo Svetlanu Zaharovu. Gledala sam je i prosle i ove godine i to su najlepsi kulturni dogadjaji u Beogradu