Читај ми!

Сајам наоружања у Кини

Јубилеј Центра за мировне операције Војске Србије, Сајам наоружања у Кини и новости из војске у најновијој емисији "Дозволите..."

Центар за мировне операције Војске Србије недавно је обележио свој јубилеј - 20 година од учешћа припадника Војске Србије у мировним мисијама. Такође, Центар свој празник обележава у знак сећања на дан када је претходница мировних снага Југословенске Народне Армије ступила на Синајско полуострво, под заставом Уједињених нација.

Припремили смо вам и преглед са Сајма наоружања и аеромитинга у Кини. У граду Жухаи приказано је више десетина нових борбених система кинеске војске, али је било и више од 700 излагача из 43 земље света. Летачки програм имали су и кинески стелт ловац Ј-20 и нови вишенаменски авион Ј-16.

Погледајте и кратки документарни филм Застава филма из далеке 1957. године "Одред мира" о учешћу припадника ЈНА у мировној мисији на Синајском полуострво које је почело крајем 1956. године. Режију потписује Крсто Шканата.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Емисију можете пратити на друштвеним мрежама, јутјубу и платформи РТС Планета.

Екипа РТС-а:
уредник емисије: Горан Јанићевић
новинар: Игор Топаловић
монтажери: Весна Грба и Мирко Крстески
организатор: Данко Рапаић
продуцент: Стефан Радоњић
реализација: Владимир Антић

екипа ВФЦ "Застава филм":
директор: пуковник Горан Иконић
организатор: Александра Живковић
сниматељи: заставник I класе Срђан Грчић, Мирко Лукановић, Жарко Пекез, Вујадин Мићуновић, Богдан Петровић и Лазар Јовановић
асистенти сниматеља: Александар Ђорђевић и Љубиша Глишовић

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]