Читај ми!

Зоки Поки

Серија за децу од десет епизода по чувеној књизи Оливере Николове сваке суботе у 8.30 на Другом програму Телевизије Србије! Репризу сваке епизоде можете гледати недељом у 8.30ч.

Пре скоро шездесет година македонска списатељица Оливера Николова написала је књигу за децу "Зоки Поки", коју обожава свако ко се са јунацима овог дела сретне. Књига је преведена на много језика (српски, румунски, украјински, чешки, италијански, словеначки, турски, албански и немачки језик).

Недавно је у Северној Македонији у продукцији "Кино Око" урађена серија по овој занимљивој књизи, емитована на македонској националној телевизији и врло брзо изазвала интересовање многих земаља, па се тако серија већ емитује у многим земљама Скандинавије, као и у Немачкој. Сада је серија стигла и код нас!

Серија прати занимљиве догађаје и пустоловине које носи свакодневица у животу детета. Јунаци "Зокија Покија" су оличење неговања универзалних, али и заборављних вредности... Серија зрачи топлином, одаје слику света који је за дете сигурно место коме се развија и живи.

Сценаристи серије су Сашо Кокаланов и Биљана Црвенковска, а редитељи: Александар Попоски, Марија Апачевска, Даријан Пејовски и Радован Петровић. Главне дечје улоге тумаче: Матеј Настевски (Зоки), Анастасија Аневска (Лидија), Матео Матоски (Боки), Матеј Зимбаков (Гоки); ту су затим и одрасли глумци, међу којима су Саско Коцев, Даниела Иваноска и други. Серија је произведена у продукцији "Кино Око" у Северној Македонији.

Од 16. октобра 2021. Године серија ће се емитовати сваке суботе у 8.30ч, а репризирати сваке недеље у 8.30ч на Другом Програму Телевизије Србије.