Магазин Србија на вези

У новој сезони Магазина Србија на вези гост емисије је др Зорица Сарах Митић, специјалиста анестезије и трауматерапеут, која је својим знањем и стручношћу успела да повеже Србију и Норвешку, и обе земље задужи као вредан члан заједнице.

Специјализирала је на Медицинском факултету у Београду као најбоља у класи, била репрезентативац Југославије у атлетици, носилац Октобарске награде за научна истраживања.

Била је лекар добровољац у Босни и на Косову. У Норвешку је отишла 2000-те године где је радила у Универзитетској болници у Ослу, највећем европском центру за рак. Др Митић била је одборник у Скупштини Осла. Њеном упорношћу измењена су правила за нострификацију диплома наших лекара специјалиста.Норвежани су је 2005. године одабрали за једну од пет жена - странаца године. Превела је на норвешки један од најлепших путописа из наше књижевности "Писма из Норвешке", Исидоре Секулић. У нашој емисији говориће о последицама короне на ментално здравље и како се изборити са тим.

Гошћа Магазина Србије на вези је Ивана Медић, доктор музикологије и виши научни сарадник Музиколошког института САНУ. Живела је и радила у Великој Британији где је и докторирала на Манчестер универзитету. У емисији ће представити своју нову књигу, монографију, "Паралелне историје-савремена српска уметничка музика у дијаспори", којом је хтела да скрене пажњу на велики број наших изузетних музичара који су данас у расејању.

Пандемија корона вируса потпуно је променила живот огромне већине људи, како у нашој земљи тако и широм света. На београдском Калемегдану упознали смо професора Шумана Басуроја, шефа Катедре за маркетинг са Универзитета Сан Антонио у Тексасу и предавача на многим универзитетима широм света. Душану Жарковићу говорио је како се нашао у Београду у доба короне.

О томе како провести слободно време у ванредној ситуацији изазваном епидемијом говори Синиша Рачић, који предлаже активни одмор.... Прилог Тијане Паунковић.

Музички гости емисије група Hurricane која ће представити нови спот и Тања Андрејић, оперска певачица и педагог у музичкој школи "Мокрањац".

Уредници емисије су Сузана Гвозденовић Пузовић и Тијана Паунковић.

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић