Скијатос - Планинска сенка

Скијатос је једно од четири острва које заједно са Алонисосом, Скиросом и Скопелосом, чини групу Северних Спорада и ово је најпознатије и најпосећеније острво тог архипелага.

По туристичкој понуди, доброј услузи, инфраструктури и организацији, Скијатос је најразвијеније острво у групи Спорада. Познато је по својим дугачким, пешчаним плажама, боровој шуми, маслињацима и кристално чистој води Егејског мора. Одмор на Скијатосу је идеалан за оне који воле ноћни живот, шопинг и добру забаву.

Ко је жељан одмора на једном од најмањих острва у летњој понуди Грчке, правог Медитерана, не би требало да заобиђе овај кутак.

Скијатос карактеришу веома топла лета са много сунчаних дана. Море је кристално чисто, летњи ветар са Егејског мора ублажава врућину, а привлачне су велике уређене плаже, али и мале пусте увале на којима ћете само ви уживати.

Мештани кажу: „Ако бисте летовали месец дана на Скијатосу сваки дан бисте могли да се купате на другој плажи и опет не бисте видели све".

Смештајни капацитети по свом квалитету задовољавају високе европске стандарде. Прва српска агенција која је довела туристе на ово острво урадила је то пре равно 30 година, а сада на овом острву живи и ради управо 30 Срба.

Коцкицу грчког мозаика сложили су сниматељ Зоран Шкрбић, редитељ Зорица Мијаиловић и аутор емисије Небојша Котлајић.