Еду глобал

Стручњаци су на Конгресу одрживе архитектуре у Београду разменили знања и искуства из области употребе зелених технологија у еколошкој градњи. Научници из Шпаније откривају како грађевински отпад претворити у грађевински материјал будућности.

На стадиону у Клагенфурту постављена је инсталација уметника Клауса Литмана из Базела под називом "За шуму: непрекидна привлачност природе". Постављено је око 300 стабала, од којих су нека тежа и од шест тона. Са циљем да се створи утисак природне централноевропске шуме.

За озелењавање наше непосредне околине потребно је мало одважности, много креативности и довољно међуљудске солидарности. Анализирали смо улогу и значај озелењавања јавних градских простора.

Нови извештај Међународне финансијске корпорације подржава иновације и позива на учешће приватног сектора како би се убрзала масовна замена генератора фосилних горива соларним алтернативама. Посетили смо радионицу на Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса посвећену соларним електранама.

Где иду птице које више не могу да полете? Посетили смо центар за збрињавање животиња у Бео-зоо врту.

Уредник серијала: Јелена Радовић Јовановић

број коментара 0 Пошаљи коментар