Мира Адања Полак: Ексклузивно

У сигурним рукама - др Бранко Крајновић

Таленат и посвећеност који су примећени на време. То се догодило др Бранку Крајновићу када се након завршених студија медицине појавио у Немачкој да са супругом др Јасмином Калчић Крајновић нађе посао. Обрео се у Ерфурту граду на граници некадашње Источне и Западне Немачке са великим Клиничким центром Хелиос где убрзо постаје шеф оделења на клиници хирургије кичме.

Његово умеће запазио је чувени професор Хајнрих Бем један од пионира модерне хирургије кичме који је патентирао телескопски вештачки пршљен који се умеће уместо одстрањеног пршљена и који је патентирао посебан систем за операцију дискус херније.

Његових 40.000 протокола код операција кичме користе се широм света. Он му је указао проверење и запазио његове вештине у операционој сали. Стручна биографија др Крајновића је спинални хирург који оперише кичму читавом њеном дужином неинвазивним новим методама.

Тај рад у сали и велики број операција, а има их већ око 5000, су за др Крајновића једини начин усавршавања тако деликатних интервенција где су милиметри важни и пресудни. Тако и објашњава свој невероватан ритам рада и велики број интервенција.

Са непуних 40 година стручна усавршавања не престају, иако је већ признат спинални хирург. 2018. године завршава курс ендоскопске хирургије, усавршава се на имплантацији протезе у лумбалној кичми, специјалиста је ортопедије и трауматологије и каже да се бави најосетљивијим делом човечијег тела. Истиче значај здраве кичме и њеног лечења и истиче значај препознавање првих знакова обољења.

Слободно време проводи са породицом, има двоје деце, воли село, живи ван града и гаји коње. Чест је гост Београда и других Европских центара и својом умешношћу решава тешке и ризичне ситуације којих се не плаши.

Толико је важно препознати нечије умеће на време и поклонити му адекватну пажњу и могућност усавршавања. Ако то изостане увек остајемо на просеку и зато је овај лекар заслужио поштовање и поверење.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]