Кроз црвоточину са Морганом Фрименом

Има ли живота после смрти?

Kако је настао Универзум? Од чега смо сачињени? Да ли смо сами у свемиру? Шта је било пре почетка свега и остаје ли нешто после краја нашег физичког постојања? Наука, резултатима и доказима дугогодишњих истраживања, најзад може да нам понуди праве одговоре уместо филозофских теорија.

Крај земаљског постојања - велика је мистерија с којом ћемо се, пре или касније, морати суочити. Шта се догађа када умремо? Да ли је смрт крај - вечни мир, црнило, ништавило? Или у нама ипак постоји искра која надилази нашу физичку појаву? Шта нас то чини јединственим и свесним бићима?

"Kроз црвоточину", америчка документарна телевизијска серија са Морганом Фрименом у улози наратора, истражује мистерије нашег постојања повезујући најбриљантније истраживаче данашњице и најсмелије идеје из граничних поља науке. У епизоди "Има ли живота после смрти?", научници и спиритуалисти дефинишу свест и свесност, и кроз принципе квантне механике покушавају да дају одговор на питање на које још немамо одговор.

Епизода серије Кроз црвоточину са Морганом Фрименом - Има ли живота после смрти на програму је у уторак 05. марта у 21.45 на РТС 2.

Обрада Редакција научног програма РТС
Одабрала Марија Стевановић

број коментара 0 Пошаљи коментар