Магазин Србије на вези

Србија на вези годинама у садржаје емисија сврстава и тему српска спортска дијаспора. Циљ нам је да у свету потражимо и овдашњој јавности, али и свету, представимо спортске таленте нашег порекла.

Са задовољством потврђујемо да смо неколицину младих спортиста приближили како клубовима у Србији, тако и репрезентацији Србије у бројним спортовима. Катарина Миленковић из штокхолмског кошаркашког клуба Солма Викинг, након прилога у емисији Србија на вези, позвана је од стране селекторке Марине Маљковић да се прикључи припремама репрезентације, а рукометаш Мирослав Петровић из клуба Ђургарден из Гетеборга присуствовао је пробном тренингу на позив тадашњег селектора Веселина Вуковића.

У данашњој емисији кроз инсерте из богате документације емисије Србија на вези, Програма за дијапору који постоји 28 година, подсетићемо се шта су на тему српска спортска дијаспора некада рекли, Дејан Бодирога, Вања Грбић, Јелена Генчић, Веселин Вуковић, Марина Маљковић и други. На исту тему гост у студију биће спортски новинар и уредник у Вечерњим новостима, председник за дијаспору Спортског савеза Србије Миша Стојановић.

Представићемо гледаоцима ексклузивно и Милутина Мићу Средојевића, јединог белог фудбалског стручњака који се у Африци, у фудбалу, задржао континуирано 18 година радећи у 52 афричке земље.

Савез Срба у Аустрији, у Бечу је обележио 15 година успешне сарадње са Аустријом и Србијом. Тим поводом у Акцент Театру одиграна је и 100. представа из Србије. Аустријску и српску публику одушевили су глумци представе Балкански шпијун, Душана Ковачевића, Народног позоришта из Београда.

У скијашкој сезони, свако има право да бира. Поред врло добрих стаза у Србији, и странци и српска дијаспора у последње време бирају Републику Српску и Јахорину, као скијашки центар који стандардима одговара врхунским спортиостима.

На овогодишњем ЕЈОФ у - Европској олимпијади младих, коју су заједнички организовали град Сарајево и Источно Сарајево, поред 1700 такмичара из 47 земаља света учествовали су и српски млади скијаши, а екипа емисије Србија на вези сазнала је зашто је још лепо доћи на Јахорину.

Музички гости у студију др Ивица Станчић стоматолог и професор на Стоматолошком факултету у Београду и већ 15 година један од првих гласова РТС-а и Радио Београда, за који је снимио велики број изворних народних песама Србије и Балкана за трајну архиву.

Уредница емисије Јелена Ђорђевић Поповић
Редитељ Драгица Гачић
Музички уредник Бранка Лолић

број коментара 0 Пошаљи коментар