Српска економија

Централна тема овонедељне емисије је електронско пријављивање сезонских радника у пољопривреди путем портала www.sezonskiradnici.gov.rs.

Проверавамо шта то значи за запослене, шта за послодавце, а од какве је користи за државни буџет. Довољно говори податак НАЛЕДА да је на сезонским радовима ангажовано између 65 и 80 хиљада грађана. Пракса је показала да чак 95 одсто ради на црно. О томе, између осталих говори и Драгана Марковић, директорка Пореске управе Србије. Иначе, исти модел електронске пријаве биће примењен у току ове године и у области грађевинарства и туризма.

Бавимо се и очекивањима у области економије, тако да ћете чути мишљења економских стручњака, разговарали смо и са успешним привредницима, али нас је занимало и шта грађани очекују у 2019. години.

Били смо у Републичком геодетском заводу како би појаснили улогу забележбе на непокретност. Митар Трбовић, начелник Одељења за управни надзор РГЗ-а каже за Српску економију да забележба прати непокретност, налази се на теретном листу, има их више врста и да су од изузетног значаја за све оне који учествују у промету непокретности.

Припремили смо и рубрику "Три питања за привреднике" у оквиру које смо о српској привреди разговарали са регионалним маркетинг директором једне успешне стране компаније.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар