Читај ми!

Новогодишњи Метрополис

Новац јесте важан али не и пресудан чинилац свеукупног културног метаболизма...

Ова премиса полазна је тачка у промишљању културних дешавања у протеклој 2012. години шесторо критичара и новинара: Небојше Поповића, Јасмине Врбавац, Марка Костића, Марине Николић, Слободана Савића и Данијеле Пурешевић.

Гости емисије из различитих углова и визура разматрају интеракције новца и културе, и размишљају о дарежљивости и грабежљивости у култури, о поклонима, донацијама и доброчинствима, али и о томе колико је поље културе подесно за различите злоупотребе и махинације. То су: редитељ Горчин Стојановић, драматург и писац Ивана Димић, књижевник и издавач Владимир Бајац, књижевница и критичарка Љиљана Ђурђић, филолог Оливера Стошић Ракић, филмски продуцент Мирослав Могоровић, драматург Весна Перић, сликар Андреј Бунушевац, композиторка Исидора Жебељан, пијаниста Иван Тасовац, филмски редитељ Дарко Бајић, композитор Зоран Ерић, сликарка Симонида Рајчевић, новинар и културни менаџер Дејан Убовић, архитекта Бранислав Митровић.

Уредник емисије: Данијела Пурешевић

Сниматељ: Живота Неимаревић

Режија: Марко Шотра

број коментара 0 Пошаљи коментар
Метрополис Метрополис

Аутор:
РТС

Недељни магазин Метрополис - елитна телевизијска емисија из области културе и уметности. Уреднички тим: Неда Валчић-Лазовић, Данијела Пурешевић, Јасмина Врбавац, Светлана Илић и Војка Пајкић Ђорђевић. [ детаљније ]