Беокулт

Светски признати виолиниста, српски виртуоз Немања Радуловић, свирао је 21. јуна на Светски дан музике на отвореном у Студентском парку у Београду. Овим спектакуларним наступом завршен је циклус концерта "Великани музичке сцене" Центра за музику Коларчеве задужбине и почетак БЕЛЕФ-а.

Филмско остварење "Пазолини" редитеља Абела Фераре однедавно је у биоскопима. У филму, мешавини стварности и маште, Ферара реконструише последњи дан у животу овог великог песника у сарадњи с Вилемом Дафоом као Пјер Паолом Пазолинијем.

Монографија Еуген Вербер - глумац, преводилац, јудаиста аутора Мирјане Белић-Корочкин-Давидовић, новинара и Радивоја Давидовића публицисте и истраживача Јеврејског историјског музеја из Београда открива нам сва лица несвакидашњег ствараоца широј јавности познатој по својој глумачкој каријери.

Трупу Erin's Fiddle основала је неколицина ентузијаста 2006. године, а убрзо је постала највећа трупа ирског плеса у земљи и у региону. Члан је најстарије и највеће светске асоцијација плесача и учитеља ирског плеса Плесачи ове трупе већ годинама на међународним такмичењима остварују запажене успехе, а до сада су у земљи и региону приређивали целовечерње концерте плеса и музике.Чланови трупе су гости Беокулта.

Изложба под називом "Безимена" је слојевита прича Иване Буковац о природи идентитета о коме се може размишљати као чину идентификације самог себе али и односу појединца и заједнице, као интерактивном процесу комплементарности и конфликта.

Биче речи и о Бањалучком демо фесту, највећем регионалном фестивалу за неафирмисане саставе, на коме ће учествовати и то директно у финалу, другопласирани бенд са првог телевизијског демо фестивала "Бунт Рок Мастерс".

Уредник Лидија Божић

Сниматељ Милан Илић
Монтажер Мада Додок Зилџић
Реализација Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар